Krisande Everton tar emot Newcastle på torsdagen.
Mitt speltips: Rak etta på Lampards gäng.

Efter en tids kräftgång har Everton dragits in i bottenstriden på allvar. Har dock färre matcher spelade än bottenkollegorna. Om det ska bli ett ess i rockärmen måste de börja ta poäng. Då är det här en tacksam uppgift i min bok.

Everton är truppmässigt för bra för att åka ur i min bok. En olycklig cocktail av snedrekrytering av Benitez, skador och viss otur har dock dragit in laget i bottenstriden. Prestationsmässigt har de förtjänat fler poäng än de tagit och jag tror det kommer lösa sig till slut. Efter söndagens förlust mot Wolves var det bara tyst på Goodison och jag tror fansen gått från att vara buande besvikna till att inse att de behöver stötta fram laget till nytt kontrakt istället. Varit lite bättre hemma än borta, 16 av 22 poäng har tagits där och en bra dag när de får publik och matchbild med sig är de faktiskt svårslagna på Goodison. Ta prestationen mot Man City (sent segermål för Peps gäng), segern mot Arsenal eller krysset mot Spurs. Kan bättre än de vidat. Frågetecken för DCL, men han har knappt bidragit den här säsongen ändå. En avstängning också, men ska inte påverka så mycket.

Tänkbart lag:
Pickford,
Coleman, Keane, Holgate, Mykolenko,
Doucoure, Allan,
Gordon, Alli, Gray
Richarlison

Efter ett aktivt januarifönster har Newcastle klättrat i tabellen. Har nu hugg på tidigare hyllade Brighton till och med. Tagit sig ur den mest akuta bottenstriden och de 31 inspelade poängen kan räcka för nytt kontrakt även om de torskar rubbet in i mål härifrån. Dragits med skador och verkar bli minst ett par avbräck även här:
Trippier och Wilson är out. Shelvey är ett stort frågetecken, liksom Joelinton.

Tycker Newcastle sprungit väl bra senaste tiden där de fått med sig segrar i jämna matcher. Sett till hur mycket oddset på Everton stigit har Newcastle i min bok blivit lite övervärderade. Everton stod lägre i odds mot Wolves i söndags än de gör nu - Wolverhampton måste trots allt hållas som ett bättre lag än Newcastle.

Tänkbar elva:
Dubravka,
Krafth, Schär, Burn, Targett
Guimares, Longstaff, Willock
Murphy, Wood, Saint-Maximim

Jag tycker helt enkelt hemmaoddset står lite högt här. Everton har inte rosat marknaden, men jag tycker inte Newcastle ska överskattas heller. Just att Newcastle tagit sig ur den mest akuta bottenstriden tror jag kan bidra till någon procents mer avslappnad inställning här i sista matchen före landslagsuppehållet.

Speltips: Hemmaseger för Everton

TV: El Clasico och stormöte i Svenska Cupen!




This is the stats tab
This is the post tip