Mitt spel: Newcastle rak seger till 1.72 hos bet365.

Everton, som fortsätter kriga för sin överlevnad, tar emot Newcastle hemma på Goodison Park. Newcastle kommer från sin kanske bästa och mest övertygande insats på flera år. 6-1 mot Tottenham hemma på St James Park i en match man behövde gnugga ögonen för ett antal gånger. Mycket hängde så klart på att Spurs var hemskt dåliga, men inget ska tas ifrån Newcastle på grund av det.

Everton lyckades senast med en man mindre de sista tio minutrarna få med sig en poäng mot Crystal Palace. En viktig poäng i bottenstriden, men man behöver börja vinna matcher. Fem raka matcher utan seger är ett facit som inte kommer räcka hela vägen in. Man har just nu endast en poäng upp till säker mark med en match mindre spelad än Leicester.

Formstarka Newcastle

Man kan lugnt säga att dessa två klubbar kommer kriga precis lika hårt för att nå sina mål, men målen är helt olika. Everton försöker hänga kvar i Premier League, medan Newcastle vill utöka avståndet ner för att säkra spel i Champions League nästa säsong.

Bortalaget ser ohyggligt starka ut för tillfället. Isak flyger fram, Joelinton ser ut som en av ligans bästa mittfältare och försvaret ser fortsatt starkt ut. När ett lag fungerar så bra som Newcastle gör just nu har jag svårt att gå emot. Everton kommer självklart kriga för sitt liv, men jag tror klasskillnaden kommer ta ut sin rätt till slut.

Den enda chansen jag kan ge Everton i den här matchen är matchen-i-matchen mellan tränaren. Sean Dyche har sex segrar och tre vinster på nio möten mot Eddie Howe. Men, Eddie Howe har ett betydligt mycket bättre lag än vad han haft tidigare, och har även utvecklats mycket som tränare. Att matchen är på Goodison Park är självklart också en fördel för Everton, men jag tror inte det kommer spela någon roll.

Jag tror Newcastle kommer visa sig numret för stort för Everton, oavsett hur mycket hemmalaget kommer kämpa. Mitt spel blir därför rätt och slätt Newcastle rak seger till 1.72 hos bet365! Vi har fått bra träff när vi backat Newcastle den senaste tiden, så vi fortsätter på det spåret!
This is the stats tab
This is the post tip