På Nyårsdagen är det Premier League – igen.
Och jag tycker mig ha hittat ett bra spel på Goodison Park där 2000 Everton-fans ska försöka bära fram The Toffees till årets första seger mot West Ham.

Everton fick sin match i veckan mot Manchester City inställd på grund av ett Covid-19-utbrott hos Manchester City. Det var ganska tacksamt för Liverpool-laget som därmed har fått rehaba en ganska sliten trupp.
Tack vare den inställda matchen har man nu nästan fått vila en hel vecka.
Det gör att både Richarlison och James Rodriguez ska kunna hinna tillbaka. Så klart ett stort plus även om Everton har klarat sig bra utan den duon på slutet. Richarlison ligger närmast till hand.

Jag trodde att ett skadedrabbat och hårt matchande Everton skulle få problem mot ett desperat Sheffield United under Boxing Day. Och visst fick laget slita för 1–0-segern. Det slog inte alls gnistor om laget, men man visade ändå klass nog att ta en tung trea i det utsatta läget.
Nu tycker jag förutsättningarna är klart bättre. Sex dagar lång "paus" behövde nog det här laget och så då ser man ut att kunna återfå Richarlison. Plus, så klart.

Efter att oförtjänt bara fått en poäng mot Burnley (1–1) på bortaplan har nu Everton fyra raka segrar i ligan, slagit Leicester, Chelsea, Arsenal och så nu senast då Sheffield United.
Så det är ett Everton i full harmoni som går in i det nya året som serietrea.

West Ham?
Laget kämpar och sliter, men glänser väldigt sällan. Har nu fyra raka matcher utan seger och har inte sett speciellt bra ut mot varken Chelsea (0–3), Palace (1–1), Brighton (2–2) även om man var stabilt senast mot Southampton (0–0).

Ett piggare Everton (fått vila tre dagar längre) måste ses med fin chans på hemmaplan. Man har ett spetsigare lag och jag tror att namn som Calvert-Lewin och Sigurðsson helt enkelt är för bra för West Ham.

Everton tar – tror jag – femte raka ligasegern och spelas till 2.20 hos bet365 .

Bekräftade startelvor.
EVERTON: Pickford; Coleman, Yerry Mina, Holgate, Godfrey; Doucouré, Davies; Bernard, Sigurdsson, Richarlison; Calvert-Lewin
WEST HAM: Fabianski; Coufal, Dawson, Ogbonna, Cresswell; Soucek, Rice; Bowen, Benrahma, Fornals; Haller.

This is the stats tab
This is the post tip