Söndagens kvällsmatch i Spanien hämtas från La Liga 2, där Extremadura tar emot Lugo på Estadio Francisco de la Hera. Lagen går in med helt olika förutsättningar, i det som borde vara en jämn match oavsett. Extremadura har så gott som säkrat spel i ligan inför nästa säsong medan Lugo måste plocka poäng för att fortsätta hålla sig borta från bottenträsket. Båda lagen kommer till matchen med en seger i ryggen men i mitt tycke är det ändå Lugo som har imponerat mest på sistone.

Den senaste segern mot Alcorcon var Extramaduras sjätte vinst på de sju senaste matcher. Dock var det en seger mot Alcorcon med 1 - 0, i en match där Alcorcon var riktigt svaga offensivt. Extramaduras har därmed en god marginal till nedflyttningsstrecket och är inte alls i samma poängbehov som motståndarna Lugo är för tillfället. Se tabellen nedan:

15 Extremadura 48 poäng
16 Numancyia 44 poäng
17 Lugo 44 poäng
18 Tenerife 43 poäng
-----
19 Rayo Majadahonda 41 poäng
20 Cordoba 33 poäng
21 Gimnastic 31 poäng
22 Reus 0 poäng

Precis som Extramadura har även Lugo steppat upp på sistone och har ingen förlust på de tre senaste matcherna. Se här:

La Liga 2: 19/5, 2019
Lugo 1 - 0 Deportivo La Coruna

La Liga 2: 11/5, 2019
Sporting Gijon 0 - 0 Lugo

La Liga 2: 5/5, 2019
Lugo 4 - 2 Almeria

Försvarsspelet har hyllats då laget inte har släppt in något mål på de två senaste matcherna. Segern mot Deportivo La Coruna var en stark sådant och extremt viktigt. Det tål att påminnas att Deportivo La Coruna är fortfarande med i striden om kvalplatserna till La Liga, men ändå vinner Lugo över dem. Deportivo La Coruna hade mer bollinnehav och fler avslut, men Lugo stängdes igen bakåt och försvarade sig väl med hela laget. Detta visar hur pass motiverade Lugo är i slutskedet av säsongen.

Det första inbördes mötet denna säsong slutade 1 - 1 mellan Lugo och Extremadura, i en jämn match. För mig personligen ska även denna match vara väldigt jämn. Med tanke på att Lugo är riktigt taggade, har en fin form och måste plocka poäng så har jag svårt att se att Extremadura ska vara klara favoriter till seger. Då det erbjuds över dubbla pengar på att Lugo åtminstone tar poäng genom att spela kryss eller vinna matchen finner jag ett stort värde och lägger ett spel till 2,05 i odds på X2 i matchen.

Själva oddset finnes hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Bekräftad startelva - Extremadura:
Casto Espinosa, Angel Bastos, Borja Granero, Jose Antonio Pardo, Alex Diez, Roberto Olabe, Alberto Perea, Lolo Gonzalez, Fausto, Alfredo Ortuno & Kike.

Bekräftad startelva - Lugo:
Juan Carlos, Eduard Campabadal, Miguel Vieira, Carlos Pita, Luis Ruiz, Fernando Seoane, Iriome Gonzalez, Giorgi Aburjania, Sergio Gil Latorre, Dani Escriche & Cristian Herrera.
---

This is the stats tab
This is the post tip