Måstematch för Falkenberg och AIK på söndagen.
Mitt speltips: Rak seger för AIK. Finns i skrivande stund till 1.70 hos Nordicbet och Betsafe .

Toppen mot botten. Guld/Europastrid för AIK medan Falkenberg krigar för att klättra upp på kvalplats eller i allra bästa fall säker mark.

4 AIK 27 17 5 5 40-20 56
15 Falkenberg 27 4 7 16 20-55 19

Två lag med precis allt att spela för med andra ord. Framför allt AIK måste vinna för att haka på i toppstriden.

Tycker AIK såg bättre ut mot Örebro i sista matchen före landslagsuppehållet. Efter att ha stapplat sig igenom tre-fyra matcher under september såg laget åtminstone lite mer fartfyllt ut. Haft en del spelare iväg på landslagsspel, vilket såklart är en nackdel jämfört med andra lag som kunnat köra på med träning. Men:
Elyounoussi spelade noll minuter för Norge.
Kolbeinn Sigþórsson fick göra mål för Island.
Seb Larsson gjorde en grym match för Sverige mot Spanien.
Karol Mets fick två hela matcher med Estland.

Så det är inte enbart negativt att en del spelare varit iväg tycker jag. Och alla spelare får ändå minst fyra dagars vila inför Falkenbergsmatchen. Säga vad man vill om AIK:s spel, men de är bra att gneta till sig bra resultat. Försvarsspelet är ofta stabilt och framåt finns tillräckligt mycket individuell spets för att göra mål.

Falkenberg har gjort en beundransvärd säsong med sina små resurser. Men det är tydligt att de inte riktigt räckt till mot topplagen:
0 poäng och 0-4 i målskillnad mot DIF.
0 poäng och 2-8 mot Bajen.
0 poäng och 1-7 mot MFF.
0 poäng och 1-7 mot Häcken.
0 poäng och 3-6 mot Norrköping.
2 poäng och 2-2 mot Göteborg.

Snarare tagit poäng mot bottenkollegorna. Förlorat sju av de senaste åtta allsvenska matcherna och kändes inte riktigt på gång spelmässigt i de sista matcherna före uppehållet heller. Är med i matcherna på ett okej sätt många gånger, men räcker inte riktigt till i straffområdena. Att de gjort minst och släppt in flest mål i ligan inför den här omgången är ett tecken på det.

Är inne på att AIK bara gnuggar till sig en seger här. Kommer säkert inte se så vackert ut, men i det knepiga läget de befinner sig i tror jag de rutinerade spelarna i laget ser till att göra vad som krävs för att ta en nödvändig trea här.

0-1/2 ligger nära till hands i min bok.

Speltips: 2 - odds 1.70 hos Nordicbet och Betsson .

This is the stats tab
This is the post tip