Falkenberg tar emot Akropolis på lördagen.
Mitt speltips: Över 1,5 mål för hemmalaget. Bethard eller FastBet .

Viktiga poäng på spel när nedflyttningsplacerade Falkenberg tar emot Akropolis som ligger precis över strecket. Var inte så långt ifrån att Falken löste nytt kontrakt i fjol och nu ligger de i botten igen trots att det är Superettan som gäller. De har fått viss effekt sedan de sparkade Hasse Eklund. Senaste 5-10 matcherna har de tagit lite fler poäng och känslan är att de kommer lösa det där kontraktet till slut. Deras underliggande statistik pekar på att de spelat bättre än de fått utdelning för hittills. Gjorde en bra match mot Västerås senast och det var positiva tongångar kring lagets form nu:
– Jag är återigen jäkligt glad och otroligt stolt över grabbarnas match och deras arbetsinsats över 90 minuter! Första halvlek tycker jag är helt okej. Även om vi spelmässigt inte riktigt hittar rätt i första känns vi ändå stabila. Jättekul för Kwame att få göra mål igen, säger huvudtränare Tobias Tuvesson och fortsätter:
– I andra förändrar vi vår organisation och får mycket bättre kontroll på deras spel och vi lyckas faktiskt komma lite högre i vår förstapress. Skönt att få ett tidigt 2-0-mål vilket ger oss lite andrum. Jag tycker att vi är väldigt bra i andra halvlek och kontrollerar matchen på ett bra sätt. Jag är jäkligt nöjd med vår insats spelmässigt, men framförallt med attityden och det hårda arbete vi gör för varandra!

Inte rosat marknaden vad gäller gjorda mål, men tycker de har en kapabel offensiv med Bergmark-Wiberg, Kizito och nu har de även fått in Peter Nsima. Ställs mot ett ojämnt Akropolis som hållit en bortanolla på hela säsongen. "Grekerna" ligger även i botten för expected goals against och släpper alltså till en hel del målchanser också. Inte imponerat särskilt mycket på bortaplan.

Akropolis tog inför säsongen in flera välmeriterade spelare: Panos Dimitriadis, Danne Larsson, Astrit Ajdarevic m.fl. Kan väl säga att det inte fallit väl ut där flera av dessa spelat väldigt lite. Uppträder som sagt ojämnt där de i sina bästa stunder kan göra bra matcher, men har också en låg lägstanivå.

Falkenberg är inte lätta att möta hemma på deras gräs. Det här är en match de bara måste vinna för att klättra över strecket. För att göra det lär de behöva göra minst två mål här. Väljer över 1,5 mål av Falken istället för raka ettan då Akropolis kan sprattla till och spela matcher som slutar 2-2, 2-3 etc.

Speltips: Falkenberg gör över 1,5 mål.

This is the stats tab
This is the post tip