Falkenberg har ett guldläge att gå upp i Allsvenskan. Möter formsvagt Brage med två avstängda försvarare.

Senaste möte
Brage - Falken 3-4

Superettan
2. Falkenberg 24 16 4 4 53:26 52
5. Brage 24 10 7 7 38:37 37

Falken hemma
12 7 2 3 22:12 23

Formen
V, V; F; V; V

Senaste match
Falkenberg - J-Södra 2-0

Brage borta
12 4 5 3 14:17 17

Formen
F, F, F, V, V

Senaste match
Örgryte - Brage 4-1

Brage har gjort en kanonsäsong som nykomling i Superettan. Men på senaste tre matcherna har gått riktigt dåligt. Torsk hemma mot bottenlaget Norrby (2-3). Torsk borta mot Helsingborg med 4-1 och samma siffror senast mot Örgryte. I den matchen åkte man dessutom på två avstängningar. Båda i backlinjen...
Direkt rött kort på vänsterbacken Hjertstrand och mittbacken Zetterström tog tredje gula och är avstängd på det. Från att ha varit väldigt stabilt och inte släppt in många mål, till att (mer eller mindre) tappa chansen på kvalplats och släppa in elva mål på tre matcher.

Att då åka till Falkenberg och möta FFF som har allt att spela för - det blir inte lätt. FFF har 3-0 borta mot Gefle och 2-0 hemma mot J-Södra nu senast. Visar fortsatt stabilitet, behöver inte alltid spela bra för att vinna, då de har en spelstil som är väldigt rak och effektiv. Snabbt in med bollar i djupled och straffområdet, många spelare med maxlöpningar. Inga konstigheter, men man är otroligt inkörda och skickliga i det här spelet. Får tillbaka viktige Östlind (nio mål) och har tiomålsskyttarna Egbuchunam och Pärsson tillgängliga. Målvakten Hampus Nilsson också åter från skada. Han är viktig. Nej, FFF klar favorit med allt att spela för, i bättre form och hemmaplansfördel. Brage med tre raka torsk och två avbräck i backlinjen samt inte mycket att spela för.

Falkenbergs trupp

"Följande 18 spelare är uttagna i matchtruppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Passi Prudence.

* Zlatan Krizanovic, Mahmut Özen, Dominic Chatto och Linus Andersson saknas fortfarande. Mycket glädjande är att Robin Östlind och Hampus Nilsson tränade idag och är redo för spel."

SPELTIPS
Jag spelar Falkenberg asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.92 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip