Falkenberg jagar Allsvenskan och jag tror att man tar en ny trea.

Senaste möte
Degerfors - Falkenberg 0-2

Superettan
2. Falkenberg 19 12 4 3 40:21 40
7. Degerfors 19 9 4 6 30:28 31

Falken hemma
9 5 2 2 15:9 17

Formen
V, V, F, O, V

Senaste match
Skoftebyn - Falken 1-4
Falken - Halmstad 1-0

Degen borta
10 4 3 3 14:16 15

Formen
V, V, V, V, F

Senaste match
Enskede - Degen 1-2
Degen - Norrby 2-1

Falkenbergs säsong är oerhört imponerande. Ingen trupp som man höjer ögonbrynen över utan ett jäkla starkt kollektiv med en tydlig spelidé. Falkenberg är duktiga i sitt omställningsspel och är löpvilliga i båda riktningarna. Svårt att försvara sig mot FFF:s anfallsfotboll när man får till det. Erik Pärsson (8 mål) är avstängd här och givetvis ett avbräck, men FFF har Robin Östlind med i dag på lika många gjorda mål. Även nigerianen Egbuchunam (6 mål) finns med. Med det sagt så har FFF visat förut att man kan vinna även när en bra spelare borta.

Sist lagen möttes vann FFF med 2-0 i Degerfors.

– För vår del gäller det att ha tålamod i försvarsspelet och vara beredda på att lägga ned ett stort arbete för att vinna boll vid rätt tillfälle. Omvänt kan vi göra Degerfors lite frustrerade om vi har bra kvalitet i vårt eget bollinnehav och äger bollen mer än vad Degerfors önskar, säger FFF-tränaren.

Degerfors har en del problem. Mittbacken Oliver Ekroth (19/2) är avstängd och både Oliver Nilsson (5/0) och Andreas Jernarp (11/0) har åkt på skador.
Sedan har man ju nyligen tappat sin största stjärna; Sargon Abraham (17 matcher/11 mål och 4 pass) till IFK Göteborg.
Annars bra form på Degerfors också. Men jag tror inte att ett brandskattat Degerfors passar särskilt bra mot ett spetsigt och kontringsstarkt Falkenberg - som jagar Allsvenskan.

– Falkenbergs signum är att vara bra i sitt omställningsspel och det var så de straffade oss hemma på Valla, vi hade ett bolltapp på mittplan och sedan small det och de fick ett skott och slog in 1-0 på en retur. Så det blir nyckeln för oss imorgon att hantera och värdera omställningsspelet och framförallt vad som händer vi bolltapp, säger Degerfors tränare Stefan Jacobsson.

Falkenbergs trupp

FFF har Erik Pärsson avstängd. I övrigt ser det bra ut i truppen, som består av följande manskap:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Linus Andersson, Tobias Karlsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence.

SPELTIPS
Spelar Falkenberg till 1.87 hos Bethard eller FastBet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip