Falkenberg tar tillbaka serieledningen från AFC Eskilstuna vid seger i dag.

Senaste möten
Falken - Gefle 0-4
Gefle - Falken 2-4

Superettan
2. Falkenberg 11 7 3 1 23:13 24
14. Gefle 11 2 3 6 12:21 9

FFF hemma
5 3 1 1 8:5 10

Formen
O, V, V, O, V

Senaste match
Öis - Falkenberg 1-1

Gefle borta
5 1 2 2 6:8 5

Formen
O, F, O, F, F

Senaste match
Gefle - Helsingborg 1-1

Falcon Alkoholfri Arena bjuder in till Falkenberg mot Gefle. Toppen mot botten. Gästerna tog en överraskande pinne hemma mot ett lojt Helsingborg (1-1) senast. Och man är ofta med en bit in i matcherna innan det blir nån form av kollaps. I grund och botten en tunn trupp med en svag bänk. Det gäller att nyckelspelarna levererar, och jag tycker att offensiven inte är särskilt skrämmande.

Falkenbergs offensiv har imponerat på mig och hemma på gräset kommer Gefle få slita hårt. FFF är nog lite missnöjt med att de släppte in kvitteringen borta mot Öis senast. Ett Öis som hade flertalet startspelare borta. Jag tror man laddat batterierna för att blåsa över Gefle nu i stället. AFC Eskilstuna leder oväntat nog serien, men eftersom FFF har en match mindre spelat så kan de ta tillbaka serieledningen här.

Inget snack om att FFF har en bättre trupp och mer spets i sin offensiv.

Stefan Zarkovic saknas för Gefle. FFF har Enock Kwakwa avstängd en match till och Dominic Chatto, Johan Lassagård och Hampus Svensson är skadade. Positivt är att kapten Tibor Brink Joza är tillbaka i truppen efter skada.

FFF-truppen:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Osama Hassan, Tibor Brink Joza (K), Erik Zetterberg, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, Mergim Laci, Mahmut Özen, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Zlatan Krizanovic

SPELTIPS
Jag tror på Falkenberg och spelar hemmalaget asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.88 hos LeoVegas (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip