Över 2,5 mål blir mitt spel i Falkenberg-BK Häcken.
1.75 hos bet365

Häcken har 1-1 mot Malmö FF och 2-1 hemma mot Helsingborg hittills. En bra start på säsongen för deras del.
Falkenberg har 1-0 hemma mot Örebro och 3-2-förlust uppe i Östersund. Förtjänade mer uppe i Jämtland, skapade en hel del målchanser och missade bland annat en straff. Målen Östersund gjorde var två långskott och ett misslyckat inlägg. Fina mål, men inget de där spelarna gör om i första taget.

Falkenberg (tvåa med 4.68) och Häcken (femma med 3.07) är de lag som har bäst xG-statistik hittills. Två matcher är ett pytte-urval såklart, men ändå lovande för ett överspel att de här två lagen är de som skrapat ihop bäst förväntade mål-stats hittills.

Häckens offensiv med Jeremejeff, Paulinho, Celik, Yasin, Nasiru Muhammed m.fl. känns otroligt vass. Kan slå en 2,5-lina på egen hand mot bra många allsvenska lag. Vågar lova att de inte kommer gå mållösa från särskilt många matcher den här säsongen och ser få lag göra fler mål än Häcken över 30 matcher. Falkenbergs defensiv är inte heller allsvensk toppklass, den hållna nollan mot Örebro i premiären ska inte överskattas. Häcken har normalt en stark defensiv, men saknar här Erik Friberg, som är nyttig i sitt gnugg och med sin smartness.

Falkenberg är småfina offensivt. Visade senast uppe i Östersund att de inte är laget som bara backar hem och vill kontra. Häckencoachen Alm är inne på det inför matchen:
– Många lag som kommer till Falkenberg tror att de ska slå långt och satsa mest på fasta situationer och så går man bort sig på att de faktiskt är bollskickliga. Det är ett lag som kan spela sig igenom så det går inte att bara ligga långt ifrån dem och löpa hemåt för att täcka ytor i djupledsspelet utan vi behöver vara tajta på dem, säger Andreas Alm.

I kraft av hemmaplan och med tanke på att underlaget är gräs har Falkenberg en viss fördel gentemot Häcken. Får tillbaka Nsima Peter (som missat bägge matcherna hittills) och det ska bli intressant att se hur han kan bidra (öst in mål i Superettan senaste säsongerna). Dessa faktorer och det faktum att laget sett okej ut offensivt (och då har man ändå känslan att det finns lite mer att ta av på ett par håll) gör att jag tror laget har hygglig chans att näta här.

Känner mig rätt övertygad om att Häcken gör minst två mål med sin fina offensiv.

1-2/3?

Speltips: Över 2,5 mål - odds 1.75 bet365

This is the stats tab
This is the post tip