Då var det dags för det som döpts till "El Custico". Lite fånigt kan tyckas, men en intressant match!

Förra mötet
Halmstad - Falkenberg 1-1

Superettan
2. Falkenberg 18 11 4 3 39:21 37
4. Halmstad 18 9 4 5 29:23 31

Falken hemma
8 4 2 2 14:9 14

Formen
F, O, V, F, F

Senaste match
Frej - Falken 3-2

HBK borta
9 4 2 3 15:13 14

Formen
F, F, V, O, F

Senaste match
Halmstad - Gefle 1-2

Västkustderby på tapeten, mycket folk och viktiga poäng på spel. Minst sagt. För Falkenbergs del gäller det att främst hålla AFC Eskilstuna och just HBK bakom sig. Därför är det således viktigast att inte förlora i dag. De två bästa lagen går upp direkt, trean kvalar, och jag har svårt att se hur Helsingborg - med alla sina supervärvningar - ska missa seriesegern. Falkenberg får fokusera på att sluta tvåa och HBK måste i första hand gå för kvalet nu när man är en pinne bakom AFC.

Båda lagen kommer från sämre insatser och en sviktande formkurva. Falkenberg har faktiskt tre torsk på fem senaste och bara en seger, det var borta mot bottengänget Varberg. Senast förlust med 3-2 mot Frej som hittat formen som man trodde att de skulle ha redan från början i år. Falkenberg känns inte lika stabila, övertygande i nuläget och med tre insläppta mål mot ett lag som Frej tror jag att man prioriterar att sätta defensiven först här.

Detsamma gäller HBK som åkt på två raka 1-2-torsk. Först mot AFC på bortaplan och sedan mycket överraskande hemma mot Gefle.

– Det gäller att vi är organiserade, sen måste vi ha en balans eftersom de är bra på omställningar, så vi inte går iväg med för mycket folk. Och vi ska inte släppa in något jävla skitmål. Vi måste vara noggrannare och ordentligare i försvarsspelet, säger HBK-försvararen Alexander Berntsson till klubbens hemsida.

Sist lagen möttes slutade matchen 1-1 och med förluster i ryggen, viktiga poäng på spel, så tror jag inte att något lag vill ge bort något "skit" i början på matchen. Oavgjort är ingen katastrof för något lag. Båda lagen kommer med något avbräck men inga större grejer.

SPELTIPS
Jag spelar under 3 mål asian (pengarna åter vid kryss) till 1.75 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip