Om Bajen vill spela Europa nästa år så är det inget annat än tre poäng som gäller här. Samtidigt är man inte lika bra på gräs som på konstgräs.

Förra mötet
Hammarby - Falkenberg 6-2

Allsvenskan
5. Hammarby 20 11 5 4 47:28 38
14. Falkenberg 20 3 7 10 18:40 16

Falken hemma
10 3 4 3 8:11 13

Formen
V, F, O, O, V

Senaste match
Malmö FF - Falkenberg 5-0
Vårgårda - Falken 0-4 (Sv cuepn)

Bajen borta
10 3 3 4 17:18 12

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Hammarby - GIF Sundsvall 3-0
IFK Luleå - Hammarby 1-3

Det var en total överkörning när lagen möttes senast i början på juli. Hela 6-2 till Hammarby. Men det här är lite annorlunda. Framförallt är skillnaden ett tyngre underlag där Bajen inte får ut lika mycket av sin snabba fotboll. Om vi tittar på Hammarbys bortaspel i år så har man vunnit tre matcher. 3-2 mot GIF Sundsvall, 6-1 AFC Eskilstuna och 3-2 mot Örebro. kollar vi hur det gått på gräs:

Torsk 1-2 mot Helsingborg
Torsk 1-4 mot MFF
Oavgjort 0-0 mot Blåvitt
Torsk 0-2 mot AIK
Oavgjort 2-2 mot Kalmar

Det är ganska uppenbart att Hammarby trivs bäst på konstgräs. Falkenberg tycker jag visade ett rätt bra slag inför matchen mot MFF där man blev slaktade. Har sedan mött Vårgårda i svenska cupen och Bajen mött IFK Luleå, där det blev lite väl spännande mot ett div2-motstånd (3-1). Båda lagen kommer med starka trupper och det är inget snack om att Bajen är bättre spelare för spelare.

Men Falkenberg slåss för sitt kontrakt, har visat att man är svårslagna - framförallt hemma - och Bajen trivs som sagt inte optimalt på gräs. Jag tror någonstans att Hammarby löser en trepoängare då formen är god på de offensiva spelarna, men samtidigt vore det lite typiskt Hammarby att tappa poäng en sån här match också. Jag tror inte på en målfest i alla fall utan spelar underspel.

"FFF har inga spelare avstängda och det finns inga nya skador att rapportera om. Jacob Ericsson och Tobias Karlsson har varit krassliga i veckan, men är fit for fight igen och fullt tillgängliga för spel. Marcus Mathisen och Hampus Svensson är skadade sedan tidigare. Mahmut Özen har fortfarande problem med ena lårets baksida och kommer inte till spel imorgon kväll. Positivt är att Kirill Pogrebnyak är tillbaka i matchtruppen efter ljumskproblem."

Falkenbergs trupp

Hampus Nilsson, Johan Brattberg, Melker Nilsson, Carl Johansson, Dominic Chatto, Tobias Karlsson, Nsima Peter, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Kirill Pogrebnyak, Edi Sylisufaj, Jacob Ericsson, John Chibuike, John Björkengren, Anton Wede, Tobias Englund, Tibor Brink Joza (K).

Hammarbys trupp

1 Johan Wiland 2 Simon Sandberg 3 Dennis Widgren 4 Richard Magyar 6 Darijan Bojanic 7 Imad Khalili 8 Jeppe Andersen 13 Mads Fenger 14 Tim Söderström 16 Leo Bengtsson 18 Filston Mawana 20 Alexander Kacaniklic 22 Muamer Tankovic 23 Aron Johannsson 25 Davor Blazevic 31 Aimar Sher 40 Nikola Djurdjic 77 Mats Solheim

SPELTIPS
Jag spelar under 3,5 mål till 1.63 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip