Seriefinal i Superettan där jag tycker att Falkenberg är laget med tydligare spelidé och bättre försvar.

Senaste möten
Helsingborg - Falken 0-0
Falken - Helsingborg 1-1

SUPERETTAN
1. Falkenberg 14 10 3 1 31:14 33
2. Helsingborg 14 8 4 2 26:14 28

Falken hemma
6 4 1 1 11:5 13

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Degerfors - Falken 0-2

Helsingborg borta
7 2 4 1 13:9 10

Formen
V, O, F, V, O

Senaste match
Helsingborg - Värnamo 1-0

Ettan mot tvåan i Superettan. Falkenberg har gått lååångt över förväntan men tittar man på hur laget spelar, hur de agerar - fullt rättvist. Falken har tio segrar på 14 matcher och en enda förlust. Jag tycker Hasse Eklund ska prisas för hur han fått till både en defensivt stark enhet och ett anfallsspel som är väldigt svårt att försvara sig mot. Falkenberg anfaller med få tillslag, många spelare och många maxlöpningar in i djupled och straffområdet. Duktiga på tidiga inlägg/inspel och det här är ett starkt lag. Spelare för spelare är det kanske inte Superettans bästa (jämför med Sverige i VM) men som kollektiv bedömer jag Falkenberg mer samspelta och lojala än Helsingborg.

Har Per Karlsson avstängd i backlinjen men ersättare finns. Har nu tre raka segrar: 3-0 mot Gefle, 3-1 borta mot J-Södra och 2-0 borta mot Degerfors senast. Övertygar !

Helsingborg vinner också matcher, men sällan genom att imponera. Två matcher i rad har Bojanic känsliga högerfot räddat poängen och 2-1-torsk mot Halmstad, 3-3 mot bottenlaget Varberg och 1-0 hemma mot tokjumbon Värnamo imponerar inte på mig. Jag tycker inte Helsingborg har nån offensiv spelidé utan förlitar sig på individuella prestationer. Det leder till en hel del dåliga beslut som ger bolltapp. Jag tror att Falkenberg är ett lag som passar Helsingborg illa, för det kommer inte bjudas på mycket bakåt - samtidigt som de själva är väldigt vassa i sina omställningar.

"Granen" kommer i sommar och kanske även Rasmus Jönsson. Helsingborg har ekonomiska möjligheter att satsa på ett sätt som Falken inte kan, så i längden talar det för HIF - men här och nu tycker jag inte att laget är bättre än FFF.

SPELTIPS
Falkenberg med hemmaplansfördel, en fullsatt arena och bättre form och spelidé. Jag kommer spela hemmalaget asian hcp 0 (pengarna åter vid kryss) till 1.76 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip