Viktigt bottenmöte väntar i Falkenberg på lördagen när Helsingborg gästar FFF.
Mitt speltips: Falkenberg att vinna (med insatsen tillbaka på kryss). DNB eller asian +0 alltså.

Lag 12 mot lag 13 i tabellen är det som drabbar samman.
12. Helsingborg 17 4 5 8 16:26 17
13. Falkenbergs 17 3 5 9 16:33 14

Helsingborg mår INTE bra för dagen. Jag konstaterade följande inför Örebromatchen som Helsingborg rättvist förlorade med 4-1 på hemmaplan (där jag rekade spel på +0,5):

"Helsingborg fick en drömstart under nye tränaren Henke Larsson:
Seger borta mot just ÖSK (1-0).
Kryss med rejäl mersmak i Borås (1-1).
Seger mot Sirius (1-0).

Detta följdes upp av en klar förlust borta mot ett reservbetonat och Europafokuserat AIK. Gick att få AIK till runt 1.75-1.80 vid matchstart, sedan marknaden spelat ner Helsingborgs "ta poäng-odds" där. AIK-oddset var ett kap sett till hur matchen såg ut. Helsingborg var nämligen alldeles för tunna. Jag är inne på att den matchen säger mer om Helsingborgs status än matcherna före. Resultatraden under Henke ser bra ut, men jag tycker utdelningen varit lite väl generös. Fyra-fem poäng hade varit mer logiskt än sju:
ÖSK-matchen var helt jämn och kunde gått hursomhelst.
Mot Elfsborg förtjänade HIF segern, men vad det säger går att diskutera - boråsarna är kanske sämst i serien just nu.
Sirius var bättre än Helsingborg och hade bland annat dubbla ramträffar."

HIF föll sedan alltså rättvist mot ett hyfsat svagt Örebro. Fanns absolut ingenting i den matchen som pekar på att laget är på rätt väg. Saknar sålde Rasmus Jönsson och skadade Alex Farnerud (tillbaka i truppen - men i vilket skick är 35-åringen efter en längre tid utan spel?) rejält. Offensiven känns tämligen kall och mittbacksgeneralen Andreas Granqvist ser, tyvärr, bedrövlig ut för dagen. Var direkt inblandad i ett par baklängesmål mot Örebro. Om han fortsätter vara såhär dålig är Helsingborg illa ute. På bortplan har HIF tabellraden 1-2-5.

Falkenberg är usla borta, men tunga att möta på hemmaplan, där de tagit 12 av sina 14 poäng. Fyra raka hemmamatcher utan förlust nu. Det är bara Djurgården, Malmö och Häcken som åkt från Falkenberg med tre poäng den här säsongen. Sliter hårt och alla spelare vet vad de ska göra. Har väl inte direkt några spetsspelare, men känns till skillnad från HIF som en väl fungerande enhet just nu. Saknar avstängde backen Carl Johansson, vilket är ett avbräck. Men truppen är rätt jämn, så de borde kunna hantera hans frånvaro.

Helsingborg känns rätt kalla för dagen. Gör knappt några mål (gjort två eller fler mål vid två tillfällen på hela säsongen - senast var den 15:e april). Det blir svårt att vinna då liksom. Falkenberg verkar däremot vara inne i ett skönt "allt att vinna"-flow. De var ruggigt nederlagstippade inför säsongen, men har nu hugg på nytt allsvenskt kontrakt. Eftersom Helsingborg har gjort sina bästa prestatoner på hemmaplan och Falkenberg är så pass hemmastarka så blir jag förvånad om HIF vinner här.

Pengarna tillbaka på kryss känns som en bra livrem här.

This is the stats tab
This is the post tip