Falkenberg 1X hemma mot Kalmar FF spelas. Samma som asian +0,5, spelet sitter om Falkenberg tar poäng.

Har tidigare varit inne på att jag gillar Kalmar FF i år. Spelar småtrevligt och skapar en hel del målchanser. Men de gör alldeles för få mål. Borde ha tagit fler poäng sett till hur matcherna sett ut, men de har bara lyckats vinna två matcher av elva. Ett stort problem är att laget saknar en vass målskytt. Bara Falkenberg och AFC Eskilstuna har gjort färre mål än KFF. Svårt att se en omdelbar lösning på det problemet då det inte känns som någon forward är riktigt het.
Har dessutom en tung avstängning på lagkaptenen och defensive ledaren Viktor Elm. I veckan blev det klart att El-Kabir itne får förlängt - han kommer inte spela här. Knappast den bästa El-Kabir-versionen vi fått se den här vändan, men han har ändå spelat en del och sett okej ut stundtals.

Falkenberg har inte vunnit sedan premiären. Tabellraden 0-3-7 är inte särskilt vacker. Har dock varit bra med spelmässigt i många matcher. Varit "med" mot i stort sett alla lag. Men i likhet med KFF saknar de en vass målskytt. "Borde" ha gjort 15 mål sett till xG-statistiken hos min källa, men har bara gjort nio. Defensivt har de bjudit på alldeles för mycket. Sett till förväntat antal insläppta mål baserat på kvalitén på motståndarnas målchanser (xg against) "borde" Falkenberg ha släppt in 15. På något sätt har de släppt in 21. Den "logiska" målskillnaden om de gjort och släppt in mål de borde sett till målchansernas kvalitét är alltså 15-15. Men det här är lite typiskt nykomlingar: De saknar spets framåt och tung stabilitet bakåt. Tycker ändå siffrorna säger att de är bra med i sina matcher och ingen strykpåse på något sätt. Aldrig lätta att tas med på hemmaplan.
Får tillbaka Björkengren efter avstängning, vilket är ett plus.

Just Kalmar FF, med sin brist på offensiv spets, är en tacksam motståndare för ett lag av Falkenbergs typ. Smålänningarna har gjort fler än ett mål i en av elva matcher och gör inte de där enkla målen. Med andra ord är det rimligt att tro att Falkenberg inte riskerar att straffas lika hårt här som exempelvis mot Djurgården för ett par veckor sedan:
Då hade Falkenberg bättre målchanser än stockholmarna, men i slutändan vann DIF med 3-0 då de var mer kliniska.

För Falkenberg är den här matchen extremt viktig: Seger eller åtminstone poäng är viktigt att ta med sig in i sommaruppehållet för att drömmen om Allsvenskan även 2020 ska leva vidare. För Kalmar FF är det en oglamourös bortamatch utan pådrivaren Viktor Elm...

Tror på bra poängchans för Falkenberg här.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip