Toppen mot botten. Fin chans för Falkenberg att öka sina möjligheter till att direktkvala in sig till Allsvenskan.

Senaste möte
Landskrona - Falkenberg 2-3

Superettan
2. Falkenberg 21 14 4 3 47:24 46
15. Landskrona 21 4 6 11 27:33 18

Falken hemma
10 6 2 2 19:10 20

Formen
V, V, V, F, O

Senaste match
Öster - Falkenberg 2-3

Landskrona borta
10 2 1 7 11:17 7

Formen
O, F, F, F, O

Senaste match
Landskrona - Norrby 1-1

Jag tjatar vidare med Falkenberg och hittills går det ju utmärkt. En kassako den här säsongen och förhoppningsvis även i dag. Det luriga här att Landskrona har ny tränare, det brukar ju kunna ge en boost i viss mån, men samtidigt tycker jag att Falkenberg är så pass stabila att de ska vinna ändå. Laget vid havet har tre raka segrar i Superettan och imponerade genom att komma tillbaka från 2-1 till 2-3 borta mot Öster senast. Lite stök inför matchen med försvarare Tobbe Karlsson och Anton Wede sjuka under veckan, testas sent. Men FFF har visat flera gånger i år att man är så tydliga med sin spelidé, sina roller, att de kan hantera frånvaro i laget på ett bra sätt.

Många spelare är i målform och man slog Landskrona på bortaplan senast. I tabellen skulle tre poäng här betyda ett stort kliv mot Allsvenskan. AFC fick bara oavgjort borta mot Degerfors vilket gör att FFF skulle skaffa sig ett försprång på hela sju poäng med åtta återstående matcher. Det tror jag inte FFF tappar. Så motivationen är på topp, självförtroendet och formen är god.

Det kan man inte säga om Landskrona. Ett fall framåt senast med 1-1 hemma mot Norrby. Innan dess 5-1-torsk borta mot Brage, uttåg i svenska cupen mot div2-laget Rosengård, torsk med 2-0 i derbyt mot Helsingborg och torsk hemma mot Öis (1-2). Nu har Sopi avgått som tränare och Jack Majgaard Jensen ersätter. Huruvida det ger någon effekt återstår att se - men klart är att Bois har ett utsatt läge i botten, mår dåligt ekonomiskt och knappast har världens självförtroende efter ett par tuffa veckor. Det här blir kämpigt mot ett taggat Falkenberg.

Falkenbergs trupp

"Läget i laget då? Johan Lassagård är tillbaka i spel, vilket vässar konkurrensen ytterligare. Linus Andersson missar matchen på grund av sitt krånglande lår. Knäskadade Mahmut Özen och Dominic Chatto är borta säsongen ut. Tobias Karlsson och Anton Wede är sjuka och osäkra kort inför imorgon.

Truppen i sin helhet:
Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Ludvig Johansson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Kalle Söderström, Robin Östlind, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Edi Sylisufaj, John Björkengren, Enock Kwakwa, Anton Wede, Tobias Englund, Chisom Egbuchulam, Tibor Brink Joza (K), Zlatan Krizanovic, Passi Prudence "

SPELTIPS
Jag lirar Falkenberg asian hcp -1 (pengarna åter vid FFF-seger med ett måls marginal) till 1.95 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip