Falkenberg tar emot Skövde AIK i kvalet till Superettan.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Två lag som var rätt målglada i sina respektive serier.
- Falkenberg med över 2,5 mål i 19/30 och ett målsnitt på 3.2 per match.
- Skövde med över 2,5 i 18/30 och 3.1 i målsnitt per match.

Men i ett kval-dubbelmöte i slutet av november är det såklart andra bullar.

Skövde går in i det här kvalspelet med rätt bra känslor antagligen. De var länge uträknade och platsen i div 1 södra 2024 kändes spikad. Men de gick 5-2-1 i sina åtta sista matcher och vann sig därmed till en kvalplats.

Falkenberg var det tydligt näst bästa laget i Söderettan, men var inte riktigt nära suveräna Oddevold, så även "Falken" var nog inriktat på kval sedan en tid tillbaka.

Lev i returen det viktigaste?

Skövde under Linderoth vet vi hur de spelar. Rätt mycket fasta situationer, långa inkast etc. Inte superspännande spel och de kommer nog inte bjuda på särskilt mycket här.

Falkenberg har väl varit lite mer offensiva som ett topplag i ettan, men det här är ett hack upp motståndsmässigt. Lär ha rätt stor respekt för att Skövde är svåra att bryta ner och väldigt angelägna om att inte släppa in första målet i matchen.

Jag tror att bägge lagen främst prioriterar att det här dubbelmötet ska leva i returen. Är en match över 180 minuter, det här är bara första halvlek. Kan se en riskminimerande match där inget av lagen vill bjuda på något. Skövde kommer säkert dra ner på tempot när de har chansen. De yttre förutsättningarna vad gäller väder och vind lär inte gynna skönspel. Skulle något av lagen ta ledningen tror jag inte det ändrar så mycket vad gäller lagens approach, inget av lagen kommer nog gambla särskilt mycket i uddamålsunderläge.

I fjol gick bägge första kvalmatcherna (Sandviken vs Öis + Östersund vs Falkenberg) under 2,5 mål. Tror det är bra chans för det även här, gillar spelet till oddsen som bjuds. Varje match är unik, men när Falkenberg inledde kvalet för ett år sedan hemma mot Östersund låg undern 15-20 pktr lägre än här.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip