Speltips: Falkenberg vinner matchen till 1.68 (fungerar även med -0.75 till 1.90)


_______________________________________

Påskhelgen drar alla serier i den svenska bollen igång. Kanske är det flest blickar mot Allsvenskan och Superettan, men Ettan börjar få allt större intresse vilket man förtjänar. Stora, starka Falkenberg satsar hårt för att komma tillbaka till Superettan och ses som stora favoriter till serieseger i Ettan Södra. Medan motståndarna FC Trollhättan med flera satsningar och duktiga säsonger bakom sig har lite av ett mellanår där det satsats på många nya spelare och en ny tränare. Tabelltipset landar FC Trollhättan på en sjätteplats vilket får anses rimligt.

Försäsongen hos Falkenberg har varit stark. Man har mött betydligt fler etablerade elitlag och matchats hårt vilket man bör när siktet är inställt på serieseger. Har kunnat bygga vidare med Christoffer Andersson som tränare och vet mycket väl vad som krävs för att vinna serien.Laget gjorde ett fantastiskt fjolår med 67 poäng men det räckte bara till kval där man inte var beredda på att grisa till sig resultaten i ett dubbelmöte med Skövde AIK. Har visserligen blivit av med ett par nyckelspelare och fyllt på med mer ungdomlig entusiasm och mer speed, vilket sett bra ut under försäsongen, däremot krävs det att hitta den långsiktiga stabiliteten för att gå hela vägen. Det finns en otrolig höjd i laget men Ettan Södra är en minst sagt tuff serie.

Resultaten på försäsongen:
Falkenberg - Onsala 1-1
Öster - Falkenberg 2-2
Falkenberg - Varberg 0-3
Malmö FF - Falkenberg 0-2
Falkenberg - Tvååker 2-2
Falkenberg - Böljan 3-0
Lund - Falkenberg 1-1
Falkenberg - Stafsinge 5-1
Helsingborg - Falkenberg 2-1
Falkenberg - Torslanda 5-0

Transferfönstret (Sammanställning från Ettan Fotboll)
In: Pontus Carlsson (Lån från Halmstads BK), Oskar Lindberg (AFC Eskilstuna), Gustav Molin (GIF Sundsvall), Isaac Shears (Vänersborgs IF), Noel Hansson (Lunds BK), Vincent Bodiroza (Uppflyttad från U19-laget), Nils Bertilsson (Tvååkers IF), Melwin Kocanovic (Uppflyttad från U19-laget)

Ut: Gustav Molin (Avslutat karriären), Oskar Christiansson (Åtvidabergs FF), Wilhelm Ärlig (Kontraktslös), Oliver Hintsa (Sogndal Fotball), Sewen Emilov (Kontraktslös), Adam Eriksson (Avslutat karriären), Tim Erlandsson (Halmstads BK), Tobias Helldén (Avslutat karriären)

_______

För FC Trollhättans del har det varit en ännu större ombyggnation. Tidigt valde man att satsa på Niklas Wenderyd som ny tränare. En tränare som hyllats i norrland med diverse seriesegrar och byggen i alltifrån lägre divisioner till Team TG i Ettan Norra. Det känns som ett långsiktigt namn där FCT på sikt vill etablera sig i Superettan. Försäsongen har varit som förväntad med blandade resultat, det har varit en del slitningsskador enligt rapporter. Däremot ser man precis som tidigare år fartfyllda och tydligt framåtlutade i sin uppställning. Ett spännande nyförvärv är bland annat Ishak Shamoun från AFC Eskilstuna som absolut blir ett farligt hot i sin 10:a roll med sin kreativitet.

Försäsongen FC Trollhättan
FCT - Lindome 1-2
Skövde - FCT 0-1
Oddevold - FCT 1-0
Ljungskile - FCT 2-1
FCT - Stenungsund 2-0
FCT - Torslanda 0-1
FCT - Skövde 1-0
FCT - Gauthiod 4-0 (genrep)

Transferfönstret (Sammanställning Ettan Fotboll)
Tränare: Niklas Wenderyd (ny)
In: Cameron Hogg (Umeå FC), Ishak Shamoun (AFC Eskilstuna), Cihan Sener (Hudiksvalls FF), Mohamed Belouchi (Team TG), Simon Zupancic (Angered BK), Filip Sterner (Vänersborgs IF), Joshua Richards (IFK Luleå), Fredrik Lundgren (Kontraktslös), Oscar Lennerskog (Skövde AIK), Melwin Berg (IFK Göteborg U19), Milos Andelkovic (Vänersborgs IF), Landi Osuna Ericsson (Uppflyttad från U19-laget)

Ut: Markus Karlsson (Vänersborgs IF), Sudais Ali Baba (Kontraktslös), Enoch Adu (Vänersborgs FK), Kevin Rodeblad Lowe (Utsiktens BK), Alibek Aliev (Östers IF), Alen Kasumovic (Trollhättans FK), Julius Lindgren (Lån avslutat, IFK Norrköping), Suleman Zurmati (Utsiktens BK), Richard Cindric (Landvetter IS)

Falkenberg ligger betydligt längre fram och visar klasskillnaden redan i premiären

FFF kan fortsätta på fjolårets säsong vilket man redan då såg den höga kvaliteten. Nu har man under försäsongen matchats mot tufft motstånd och gjort det riktigt bra. Laget behärskar tempot och har haft framgång med sitt intensiva spel och sin höga press. De sitter på en helt annan rutin än motståndarna FCT som gjort mycket förändringar. Får lite känslan av att det kommer ta lite tid för FCT att få ihop allting med de nya spelarna som kanske inte är redo för nivån direkt och en ny tränare som behöver tid för att applicera sin spelfilosofi. Visserligen tufft att möta det bästa (?) laget i och då räknar man med en betydligt defensivare approach. Falkenberg börjar säsongen 2024 med en riktig anstormning och här tror jag FCT inte har något att sätta emot och är beredda på denna uppgift i premiären.

Speltips: Falkenberg vinner matchen till 1.68 (alternativt -0.75 till 1.90 vilket innebär att Falkenberg behöver vinna med två mål för att få full vinst och ett mål för att få halvvinst)
This is the stats tab
This is the post tip