Intressant match för Sveriges del väntar på lördagen när Rumänien reser till Färöarna.
Mitt speltips: Färöarna gör mål i matchen. Finns till 2.48 i skrivande stund hos LeoVegas och Unibet .

När jag kollade spelschemat de här kvalrundorna så ringade jag in den här matchen. Anledningen till det är att Rumänien enligt mig är en favorit i fara. Att åka till Färöarna i mitten av oktober är något helt annat än att spela där när väderförhållandena är bättre. Just nu är det kallt, blåsigt och förmodligen regnigt. Matchen spelas som bekant dessutom på konstgräs.

För Rumänien är den stora matchen den här samlingen mot Norge på tisdag. Det är där de har chans att på riktigt sätta sig i ett läge att hugga på andraplatsen i den här gruppen. Den här matchen ska bara vinnas på något sätt.

Men Färöarna är inte oävna, särskilt på hemmaplan. Gjorde mål mot Spanien hemma och i bägge Maltamatcherna + borta mot Rumänien. Skapade också ett par hyggliga lägen mot Sverige i förra kvalbreaket.

Rumänien imponerade inte på mig mot Malta, som jag håller som svagare än Färöarna. Malteserna tilläts skapa en del målchanser såväl hemma som borta. I Nations League släppte de in mål borta mot svaga Litauen. Truppen är såklart klasser bättre än Färöarnas, men vi har sett innan att lagen tenderar att rotera på ett par positioner i kvalet då schemat är tajt (bara två vilodagar).

Nej, här tycker jag oddset för att Färöarna gör mål helt enkelt känns lite för högt. Vi har sett tidigare att deras spelare har en stolthet på hemmaplan och att de fortsätter försöka ända in i mål även om de ligger under med ett par bollar. Mot ett Rumänien som inte är något extra tror jag de har bra chans att peta in minst en boll.

1-3?

Speltips: Färöarna gör mål i matchen. 2.48 hos LeoVegas och Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip