Sverige reser till Färöarna för att fortsätta jakten på en EM-plats.
Mitt speltips: Sverige asian -2, vilket finns hos bet365 . Spelet innebär vinst om Sverige vinner med tre mål, insatsen tillbaka vid tvåmålsseger.
Även Sverige -1.5 mål till odds kring 1.65 är intressant. Då är det vinst vid svensk tvåmålsseger.

Smålurig samling det här. Sverige har Färöarna på torsdagen och Norge redan på söndag. Kort vila alltså. Lite enklare för norrmännen, som har Malta på hemmaplan på torsdagen - en bekvämare match än vad Sverige har. Med tanke på spelschemat och att en del spelare dragits med skadeproblem senaste tiden är det lite lurigt att spekulera kring en elva. En sån som Emil Forsberg kan exempelvis vilas för att vara fräsch mot Norge. Lägg till att Färöarna spelar på konstgräs och att vädret kommer vara sådär (8-10 grader och regn). Men det finns betydligt värre tillfällen att spela på Färöarna än i början av september. Och det är ju inte som att de svenska spelarna är ovana vid liknande förhållanden.

Följande elva har i alla fall tränat ihop:
Olsen
Lustig, VNL, Granen, Bengtsson
Forsberg, Ekdal, Olsson, Quaison
Isak, Berg.

Om så blir fallet känns det som en mycket offensivt skicklig elva. Tycker Kristoffer Olssons intåg i landslaget gett en ny kreativitet på centralt mittfält. Att Victor Claesson är skadad tror jag inte heller betyder så mycket i en sån här match. Han hade saknats rejält om motståndet varit av hög klass. Mot ett så begränsat lag som Färöarna ska kreative Quaison kunna göra ett jobb. Men Sveriges startelva ska inte behöva spela så stor roll. Om det blir mer reservbetonat kommer vassa bänkspelare kunna hoppa in och fira triumfer mot ett tröttkört hemmalag i andra halvlek.

Sett Färöarna ett par matcher och är inte imponerad. Ett i mitt tycke begränsat Norge vann rätt lätt på bortaplan just före sommaren. Blev "bara" 2-0, men det kunde varit större siffror. Ett reservbetonat Spanien vann enkelt med 4-1 medan Rumänien vann med samma siffror på sin hemmaplan. Till och med Malta slog Färöarna i "ö-matchen". Laget största stjärna spelar i tyska andraligan och de har ett par till i olika danska lag. Skulle väl uppskatta att laget håller hög Superettan eller låg allsvensk klass.

Sverige har under Janne Anderssons ledning varit bra mot de sämre landslagen. Kört över lag som Vitryssland, Luxemburg och Malta i relativ nutid. Känslan är att de offensiven tagit ytterligare kliv jämfört med förra årets VM i och med Isak och Quaisons intåg. Ska bara vinna här och bör klara av att göra det med mer än ett mål. Kan inte se Färöarna hålla emot över 90 minuter.

0-3?

This is the stats tab
This is the post tip