Late kick off mellan Farsta och Ängby i herrarnas division 3 Södra Svealand. Hemmafavör och en bättre trupp talar för Farsta.

DIV 3 SÖDRA SVEALAND
2. Ängby IF 5 3 1 1 12 5 7 10
4 FoC Farsta FF 5 3 0 2 14 7 7 9

Farstas säsong

Farsta - Eskilstuna City 6-2
Syrianska Eskilstuna - Farsta 0-1
Farsta - Tullinge 5-1
Enhörna - Farsta 3-2
Trosa - Farsta 1-0

Ängbys säsong

Ängby - Värmdö 5-0
Västerhaninge - Ängby 2-3
Ängby - Eskilstuna City 1-2
Syrianska Eskilstuna - Ängby 1-1
Ängby - Tullinge 2-0

Är det dags för FOC Farsta i år? Laget har varit favorittippat i flera års tid men inte lyckats knyta ihop säcken och ta klivet upp i division 2. Vissa år har man också haft tuff konkurrens av andra klubbar som satsat hårt. Men man har börjat lite svajigt. Klara segrar på hemmaplan (6-2, 5-1) medan man haft det tuffare på bortaplan.

Läser vi laguppställningen från senaste matchen mot Trosa Vagnhärad, som är en svår bortamatch, så finns där ett flertal spelare med meriter från spel högre upp i divisionerna. Daniel och Viktor Catenacci, Chi Stocklassa, Nicklas Gustafsson, Max Trygg. Vassa anfallare Arsalan Ashtari och Dario Ljuboje hade skapat bekymmer även i division 2. Såg laget på försäsongen och imponerades. Farstas högstanivå är väldigt hög och på hemmaplan brukar man vara vassa.

Ängby har startat säsongen starkt. Ett mer hemvävt lag med spelare från Bromma med omnejd. Ett ungt lag med mycket entusiasm men som kanske saknar lite kyla och erfarenhet. Ängby har tre segrar, varav ett mot strykgänget Värmdö, så det är lite så att serien inte satt sig ännu. Ängby ser jag som ett mittenlag i år medan Farsta alla gånger ska slåss om att gå upp. Då gäller det att vinna den här typen av matcher.

SPELTIPS
Här spelar jag rak etta till 1.72 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip