FC Aktobe:

Europa Conference League-kvalet drar i gång och kazakiska FC Aktobe tar emot FK Sarajevo i den första kvalrundan. Det är andra säsongen i följd som Aktobe kvalar till Conference League. I fjol tog man sig förbi Torpedo Kutaisi i första kvalrundan innan det blev respass i andra kvalomgången när rumänska Sepsi Sfantu Gheorghe blev en för tuff motståndare.

FC Aktobe är mitt uppe i ligasäsongen, där man för tillfället återfinns på andra plats i kazakiska Premjer LIgasy, tre poäng efter ledaren. I fjol slutade man trea. Aktobe spelade senast i fredags, när man kryssade, 1-1, mot Spartak Moskva i en träningsmatch. Man föll dock i senaste ligamatchen, 3-4, hemma mot Tobol. Formen har varit lite sisådär med blott en seger på de fem senaste.

Sarajevo:

Är till skillnad från hemmalaget inte i säsong och har laddat upp inför kvalet med ett gäng träningsmatcher där man besegrat FC UTA Arad med 3-1, förlorat hemma mot SJachtar Donetsk, 1-4, samt förlorat mot Olimpija Ljubljana, 0-1. Det här är tredje gången FK Sarajevo deltar i Conference League-kvalet, men den bosniska klubben har aldrig tagit sig förbi den första rundan. I fjol blev det uttåg mot georgiska Tkrpedo Kutaisi på straffar. Sarajevo, som slutade fyra i bosniska ligan i fjol, har inte säkrat Europaspel på 17 år.

Inga lag med Europavana

Inget av dessa lag har någon större rutin av spel i Europa och lagens facit i kvalspel är minst sagt svagt. Kazakerna kliver in som favorit i första mötet där oddsen på hemmalaget är 2,03. FC Aktobe har måhända fördel av att vara mitt i säsong, men formen har inte varit på topp på sistone med blott en seger på de fem senaste där fyra av de fem varit målglada tillställningar med mål i båda ändar. FK Sarajevo har inte heller övertygat i träningsmatcherna inför Conference League-kvalet, där man bland annat läckte in fyra baljor mot Sjachtar och föll mot Olimpija Ljubljana. Det är alltid svårtippat att väga två lag som aldrig tidigare mötts, från två vitt skilda ligor mot varandra, men sett till Aktobes senaste månad bör det finnas förutsättningar för mål åtminstone. Över 2.25 mål kan testas till 1,75 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip