Tre lag gör upp om andraplatsen i Grupp C i Europa Conference League där tjeckiska Viktoria Plzen sprungit ifrån med idel segrar. Därefter finner vi FC Astana från Kazakstan på andraplatsen med fyra pinnar, lika många som trean FC Ballkani, och sist i gruppen återfinns Dinamo Zagreb med tre poäng.

Dinamo Zagreb har bara vunnit en match i gruppen och förlorat resten – och den vann man med besked när just Astana krossades med hela 5-1 på mäktiga Maksimirstadion. Om Dinamo ska ha chansen att gå vidare från gruppen krävs poäng hem från Kazakstan. Kroaterna återvände från landslagsuppehållet med en 2-1-seger mot Osijek, efter ett sent avgörande från Gabriel Vidovic, vilket placerar laget på tredjepositionen i den kroatiska ligan – hela nio poäng efter serieledande Hajduk Split.

Hemmalaget FC Astana har dock inte varit i spel på tre veckor, när man spelade 0-0 hemma mot FC Ballkani. Den kazakiska ligan är slut, där regerande mästarna FC Astana fick nöja sig med en andraplats i 2023 års upplaga.

Kommer bortasvaga Dinamo Zagreb upp i nivå?

Lagen har mötts hela tre gånger under 2023 – då man möttes även i Champions League-kvalet i somras. Dinamo Zagreb har vunnit samtliga komfortabelt. 4-0 samt 5-1 på hemmaplan och 2-0 i bortamötet. Dinamo Zagreb är det bättre laget, men har svajat på bortaplan med bara en seger på de sju senaste. Nu behövs dock seger för att ta ett stort kliv mot att lägga vantarna på andraplatsen. Raka tvåan finns till 1,90 hos X3000 .
This is the stats tab
This is the post tip