Barcelona -1,5 i första halvlek mot Celtic i första gruppspelsomgången i Champions League.

Chockförlust för Barcelona i helgen, där man valde att ställa upp med en hel del bänkspelare. Bland annat vilades Messi, Iniesta och Suarez från start. Räknar med att Celtic får sota för det här genom att Barca:
a) väljer att starta med ett mer ordinarie lag.
b) är rejält revanschsugna.

Att de förlorade en enstaka ligamatch är inget jag fäster så stor vikt vid, det här är fortfarande ett lag som är en av de absoluta favoriterna till CL-titeln. Kommer alltid någon eller ett par sådana här förluster varje år. Minns i våras då de föll hemma mot Valencia, följde upp det med att vinna med 8-0 mot Deportivo omgången efter. Finns fler exempel än så, nöjer mig med att konstatera att de brukar kunna studsa tillbaka.

Spekuleras i följande elva från start för Barca:

Ter Stegen
Sergi Roberto - Gerard Piqué - Samuel Umtiti - Jordi Alba
Ivan Rakitic - Sergio Busquets - Andrés Iniesta
Lionel Messi - Luis Suárez - Neymar Jr.

Är inte imponerad av Celtic eller skotsk fotboll i allmänhet. Känns som ett av de klart svagaste lagen i turneringen. Är Kolo Toure och Mikael Lustig två beståndsdelar i backlinjen bör det rimligtvis bli rätt tufft mot ett lag som Barca.

På hemmaplan kan Celtic säkert störa en del med hjälp av sina fans, men borta blir det svårare. Hade dessutom en holmgång mot Rangers i lördags, en stormatch som krävde en hel del energi på många sätt. Tänkbar elva:

Vries,
Lustig, Toure, Sviatchecko, Tierny
Forrest, Brown, Rogic, Bitton, Sinclair
Dembele

Räknar med att Barca sätter full fart framåt redan från start för att skaka av sig allt snack om helgfiaskot. Mot ett rätt begränsat Celtic med en rätt stabbig backlinje kan det bli åka av direkt och jag är inte förvånad om det här är avgjort före paus.

Vamos!

This is the stats tab
This is the post tip