Bayern München:

Bayern har redan säkrat gruppsegern med fyra raka segrar. Thomas Tuchels mannar har dock fått vila sedan i fredags, när Bayern besegrade FC Köln med 1-0 efter mål av Harry Kane (så klart) i en match där Bayern dominerade stort och borde vunnit med större segersiffror.

Med gruppsegern säkrad borde vi kunna förvänta oss en del rotation, men Tuchel var ändå noga på sin presskonferens att accentuera hur viktigt det är att fortsätta bygga form och vinna fotbollsmatcher, och att ifall han kommer göra förändringar så är det för att ”bibehålla en stor hunger” i gruppen. Jag tror ändå det kommer bli en del förändringar och att spelare som Thomas Müller, Serge Gnabry, Alphonso Davies och Mathys Tel har goda chanser till att starta.

På skadelistan finns alltjämt Tarek Buchmann och Matthijs de Ligt, där den sistnämnda lär gå en kamp mot klockan för att spela mer under 2023. Jamal Musiala närmar sig comeback, men den här matchen kommer för tidigt. Bayern har även lite snålt om centrala försvarare, med De Ligt på skadelistan en överskådlig framtid, så frågan är om Tuchel försöker vila Kim Min-jae (eller Dayot Upamecano) och kasta in ett mer oprövat namn. Bayern har släppt in mål i samtliga Champions League-matcher och lite rotation i de defensiva leden kan passa FCK finfint.

FC Köpenhamn:

Har oväntat klivit upp på andraplatsen i Grupp A och har faktiskt alla möjligheter att säkra avancemang från Champions League – vilket så klart vore en otrolig bedrift. FCK tog en blytung trepoängare i den dramatiska 4-3-matchen mot Manchester United hemma på Parken. United såg ut att gå mot en bekväm seger med ett par bollars marginal och ledde med 2-0 efter en knapp halvtimme, som var bland det bättre United presterat under hösten 2023, men hela matchbilden vändes upp-och-ned när Marcus Rashford fick syna det röda kortet strax före halvtidsvilan. FCK hann kvittera innan halvtidssignalen ljöd och i den andra halvleken kunde man säkra alla tre poäng efter ett läckert avgörande mål från svenske supertalangen Roony Bardghji.

Om Bardghji gjort tillräckligt för att spela in sig i startelvan till stormötet på Allianz Arena återstår att se. Han fick agera inhoppare när FC Köpenhamn i helgen föll, 1-2, borta mot Viborg.

På skadelistan finns Birger Meling, William Clem och Davit Khocholava, men i övrigt har Jacob Neestrup alla spelare tillgängliga. FCK gjorde en väldigt fin match senast mot Bayern, i början på oktober, där Lukas Lerager gav danskarna ledningen i inledningen av den andra halvleken och där Bayern vände och säkrade segern genom mål av Musiala och Tel.

Hur mycket roterar Bayern?

När jag försöker analysera den här matchen så kommer allt tillbaka till en simpel fråga: hur mycket roterar Bayern? Titta på startelvorna innan ni lirar här för att se hur mycket Tuchel väljer att rotera. Jag tror han kommer byta ut ett par spelare, men ändå ställa ett fullt slagkraftigt lag på banan och då tror jag ändå att FCK får det tufft att komma ifrån Allianz Arena med poäng i behåll och avancemangshoppet intakt. FCK sårade dock Bayern hemma och om Tuchel gör rotationer i defensiva led, eller vilar någon av sina ordinarie mittbackar, bör gästerna kunna hota. Bayern att vinna & båda lagen gör mål kan vara en trevlig tv-peng till 2,43 hos Bethard .
This is the stats tab
This is the post tip