FC Köpenhamn:

Efter 1-0-segern i Polen förra veckan ska ny FC Köpenhamn försöka knyta ihop säcken och säkra Champions League-spel i returen på dansk mark. FCK stod inte för någon särskilt övertygande insats på bortaplan, men lyckades ändå få med sig en 1-0-seger och ett utmärkt utgångsläge i returen.

I helgen passade FCK på att rotera truppen en hel del i ligaspelet, när man åkte på säsongens första förlust hemma mot Silkeborg trots att Roony Bardghji gav FCK ledningen direkt i matchinledningen. Jacob Neestrup vilade bland annat spelare som Viktor Claesson, Jordan Larsson och Rasmus Falk. Förlusten är den enda plumpen i FCK:s i övrigt fina säsongsinledning där man dessförinnan radat upp fem raka ligasegrar, utöver att man slagit ut Breidablik och Sparta Prag i CL-kvalet.

Rakow Czestochowa:

Måste gå på offensiven i Danmark efter att ha misslyckats med att få hål på FCK-försvaret i hemmamötet. Rakow har gjort en häftig resa de senaste säsongerna och vann i fjol klubbens första Ekstraklasa-titel. Sedan dess har Rakow och succétränaren Marek Papszun gått skilda vägar och Dawid Szwarga har fått uppdraget att framgent leda laget.

Rakow har inlett säsongen skapligt, om än inte i något rasande tempo. Man återfinns på sjunde plats i Ekstraklasa med resultatraden 2-1-1, där man dock har en till två matcher till godo på övriga lag. Rakow förlorade senaste bortamatchen i ligaspelet, 1-2, mot Piast Gliwice. Polackerna har tagit sig till det här playoff-mötet genom att slå ut Flora, Qarabag och Aris Limassol längs vägen i Champions Leagues kvalspel.

FCK klar favorit – knyter ihop säcken på Parken

Trots förlusten mot Silkeborg i helgen, när flera spelare vilades, är FCK vanligtvis starka hemma på Parken och efter 1-0-segern i Polen går man in som klar favorit här. FCK kan spela på resultatet och att Rakow tvingas gå på offensiven i jakt på mål kan passa danskarnas offensiv, som sett lovande ut i säsongsinledningen, väl. FCK är det starkare laget och säkrar avancemanget inför hemmafansen. Raka ettan finns till 1,65 hos Pinnacle.
This is the stats tab
This is the post tip