FC Köpenhamn tar sig an Randers på hemmagräs under fredagskvällen och här har hemmalaget en serieseger att spela för, vilket också får mig att tro att de drar hem alla tre poäng på Parken!

Randers som agerar bortalag gästar FCK som sjätte och sista lag till mästerskapsslutspel. Gästerna har i detta nu spelat in 29 poäng på 19 ligamatcher och har fem poäng ner till Aarhus som är tabellsjua. Som bortalag har Randers levererat fyra vinster, två oavgjorda och tre förluster med en målskillnad på 10-8. Nu ställs de dock mot seriens bästa lag och här tror jag inte att gästerna har vad som krävs för att ta poäng.

FC Köpenhamn toppar danska Superliga och i detta nu har hemmalaget 39 poäng på 19 matcher. Målskillnaden för FCK är 38-13 och det är vassa papper! Som hemmalag har det blivit fyra vinster och fyra kryss, lägg därtill en förlust, men allt detta med 15-7 i målskillnad och denna fredagskväll tror jag att FCK löser vad som förväntas, det vill säga tre poäng och en bättre statisk som just hemmalag.

Ser vi till inbördes möten så har Randers lämnat Köpenhamn med förlust i fem av deras sex senaste besök. Detta är alltså ingen favoritarena för bortalaget och att den sviten står sig är inte alls omöjligt.

SPELTIPS
FC Köpenhamn vinner matchen och detta spelas till 1.78 hos Pinnacle Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

TV: Helgens bästa spel - dubbel i PL och Serie A




This is the stats tab
This is the post tip