Två skadedrabbade lag möts på Parken i Köpenhamn. Det här är en match som FCK bör vinna, men jag tror de kommer få kämpa för det.

Tidigare möten
2016/17
Viborg - FCK 0-0

2015/16
Viborg - FCK 1-1
FCK - Viborg 0-0
FCK - Viborg 1-0

* Under 2,5 i fem senaste mötena

SUPERLIGAN
1. FC Köpenhamn 18 13 5 0 40:8 44
13. Viborg 18 3 4 11 20:30 13

FCK hemma
8 7 1 0 21:2 22

Formen
V, O, V, V, O

Senaste match
Lyngby - FCK 0-1

Viborg borta
8 2 1 5 12:12 7

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
Viborg - Sönderjyske 2-2

Viborg har nog inga större förhoppningar att åka hem från Köpenhamn med tre poäng. Men jag tror de kommer slåss för livet för en pinne. Det lyckades nästjumbon med på hemmaplan och under 2,5 har faktiskt gått in i 5/5 senaste mötena mellan lagen. FCK är en maskin, framförallt på hemmaplan, där man vunnit sju av åtta matcher och kryssat en gång. Men tätt matchande i Superligan och Champions League har satt sina spår i truppen. De tre bästa målskyttarna är out i kvällens match: Cornelius, Delaney och Santander.

Utöver det saknas även välbekante Erik Johansson på grund av avstängning. Det ska sägas att Viborg har sin beskärda del skador också. Fem man står på skadelistan inför kvällens match och formkurvan är inte direkt någon sexig läsning för alla Viborgsfans. Men med en matchplan att hålla nere siffrorna, och satsa på omställningar och fasta situationer, tror jag att man ändå ser en strimma hopp i att plocka en pinne här. Det gjorde man senast i början på oktober när lagen möttes i Viborg.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

FC Kà¸benhavn (4-4-2): Olsen - Ankersen, Zanka, Okore, Hà¸gli - Kusk, Kvist, Gregus, Toutouh - Verbic, Pavlovic

Saknar: Andreas Cornelius, Federico Santander, kapten Thomas Delaney och Erik Johansson är avstängda. Ludwig Augustinsson fick avbryta matchen mot Lyngby och är avstängd.

Viborg FF (4-4-2): Friis Jensen - Pallesen, Rask, Reese, Thorsen - Kamper, Keller, Grà¸nning, Frederiksen - Sivebà¦k, Deble

Saknar: Mikkel Vestergaard, Osama Akharraz, Jeroen Veldmate, Jeppe Curth och Oliver Thychose

SPELTIPS
FCK brukar få kämpa för att få hål på Viborg, och med en hel del avbräck tycker jag att mycket talar för det även i kväll. Spelar under 2,5 mål till 2,02 hos Betsson (1,5/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip