Fail på Brann i går som trots en bra startelva lyckades ryka mot ett nedre halvan-lag i norska Superettan... Trist, men så är det. Seriefinal i division 3 södra Svealand på schemat nu. Jag tror att serieledaren kan avgöra serien i kväll.

Vårens möte
IFK Stocksund - FC Stockholm 4-0

DIV 3 S. SVEALAND
1. IFK Stocksund 14 13 0 1 52-10 42 39
2. FC Stockholm Internazionale 14 10 1 3 36-20 16 31

FC hemma
7 7 0 0 20-4 16 21

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Newros - FC Stockholm 4-2

Stocksund borta
6 6 0 0 25-5 20 18

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
IFK Stocksund - Järna 6-1

Ettan mot tvåan i serien alltså. Det skiljer åtta poäng och bättre målskillnad till Stocksunds fördel. Dessutom kommer FC Stockholm från en tung torsk mot trean Newros förra veckan. Torsk i kväll och Newros kan ta över andraplatsen innan omgången är över. Varför tror jag på Stocksund trots att FC inte förlorat - eller ens tappat en poäng - på hemmaplan?

När lagen möttes sist var det inget snack. IFK vann med 4-0. I laget spelar många duktiga spelare på den här nivån. Kaptenen Ljeutrim Makolli och stjärnan Kristoffer Khazeni är klass på den här nivån. Även Fabian Ahlstrand och Teiwo Thompson är toppspelare på den här nivån. Dessutom är det ett träningsvilligt och hårdsatsande lag. Ambitionen är att ta klubben till svensk elitfotboll inom ett par år (läs cash finns). FC Stockholm har ett riktigt bra lag på pappret. José Monteiro, Linus Smedjegården och Mani Tourang är bara några av dem som spelat elitfotboll i många år.

Skillnaden mellan lagen är Stocksund kör stenhårt fyra pass i veckan, har en lägre medelålder och många spelare som har ambition att spela i högre divisioner. FC har mer spelare som varit på hög nivå, som trivs tillsammans, är duktiga, men kanske inte tränar för att spela på högre nivå – även om det är klubbens målsättning att klättra i divisionerna.

Stocksund rapporterar en full trupp i kväll och med tanke på dagsform och vårens möte känns oddset för bra för att nobba.

SPELTIPS
Spelar IFK Stocksund till 2,10 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip