Toppmöte i Division 1 Södra? Jag tycker att man kan säga det. Trollhättan förra året hängde på ända in i det sista i kampen om kvalet till Superettan. Inför i år har man tappat ett par tongivande spelare i Yoann Fellrath (26 mål), Simon Forslund (mv) och Alexander Almqvist (mb). Har ersatt med bland annat Nils Berner och Claes Nyman (båda från Vänersborgs IF) samt Besarion Kodalev (mv) från Oddevold. Det kanske tar lite mer tid att få igång alla nya spelare men Trollhättan ska inte vara alltför långt ifrån favoriterna Falkenberg, GAIS och Oskarshamn när serien summeras.

Missade matchen senast mot Ängelholms FF. Men har sett matchen i repris som kanske inte var den mest underhållningsrika. Det var blåsigt och studsigt på en plan som var svårspelad vilket man får räkna med i början av april. Inget av lagen tog riktig kontroll över matchen utan var mycket fram å tillbaka, duellspel och oorganiserat passningsspel. Matchen slutade 1-1 vilket speglade matchen någorlunda väl. Trots det vet vi potentialen i Trollhättan och mot slutet orkade man mer och var det något lag som skulle ta med sig tre poäng var det Trollhättan. Extra roligt att se Shaze tillbaka på planen, ett riktigt rivjärn som motståndarna kommer få det jobbigt med.

Elvan senast:
Kodalaev
Karlsson, Morgado, Leksell
Adu, Shaze, Berner, Kazumovic, Rundqvist
Nyman, Aliev

GAIS spelade sin premiär på Bravida Arena. Tyckte man såg direkt vilket högt tempo och press de satte och det är väl det som kommer krävas för att kunna slå alla dessa lag i ettan, dvs spela med ett tempo motståndet inte är vana med. Ett gäng nya spelare har anlänt där det är en klar föryngring. Ett par rutinerade pjäser är dock kvar i bland annat Wängberg, Andersén och Jonas Lindberg. Ett annat nyförvärv är lånet från Ipswich, Ben Morris som såg vass ut i premiären. Själva matchen såg ut som sådan att Oddevold valde att i första halvlek vara kompakta väldigt lågt på egen planhalva. Det gjorde att GAIS hade svårt skapa chanser och speluppbyggnaden blev på fåtal spelare som öppnade för kontringsmöjligheter. Men Oddevold fick inte riktigt tag på bollen och GAIS kunde göra sin återerövring enkelt gång på gång. Andra halvlek öppnades med två snabba mål från GAIS, sedan tappade man lite i kommandot och släppte in Oddevold i matchen som senare också fick ett rött kort. Matchen slutade 2-1, men borde blivit något mer mål i slutet.

Elvan senast:
Krasniqi -
Krüger, Norén, Grozdanic, Andersen
Henriksson , Lindberg, Gustafsson
Lundgren, Kargbo, Morris.

Ser framför mig en mer kontrollerad matchbild av båda lagen som vill styra spelet. Tycker dock GAIS har kommit längre i sitt bygge och har klart bättre spelare individuellt som kan göra det där lilla extra som krävs i detta möte. Trollhättan kommer heller inte ligga lika lågt på hemmaplan mot GAIS vilket ger lite större ytor kontra premiären. Gais har inte heller råd att förlora matcher i inledningen på säsongen när det krävs så mycket poäng för att bli etta i serien. Gillar således garderingen här.

Spel: GAIS insatsen tillbaka vid oavgjort (draw no bet) till 1.87 hos Unibet

This is the stats tab
This is the post tip