På Sükrü Saracoglu Stadyumu spelas ett toppmöte i den turkiska Süper Liga då Fenerbahce tar emot Alanyaspor. Hemmalaget ligger på en fjärde plats i tabellen med en match mindre spelad än tabelltvåan Alanyaspor, som har en poäng mer. Båda lagen har varsin storseger i ryggen och har spelat bra denna säsong. Ändå är det Fenerbahce som är det formstarkare laget utav dem, med en vassare spelartrupp - speciellt i offensiven, som jag tippar fäller avgörandet till deras favör och ger laget en ny seger.

Fenerbahce har öst in mål i sina två senaste matcher som har slutat med segersiffrorna 4 - 1 mot Basaksehir och 3 - 0 senast mot Kasimpasa. Det är imponerande resultat även om vinsterna har kommit mot lag som parkerar på den nedre halvan av tabellen. Toppanfallaren Mame Baba Thiam i Fenerbahce är glödhet med två mål senast mot Kasimpasa. Fenerbahce har en namnstark trupp denna säsong som är med och utmanar om Champions League kvalplatserna och en 20:e ligatitel för laget.

Efter en utmärkt start på säsongen har Alanyaspor fallit tillbaka, tappat formen och därmed en hel del poäng. Det har bara blivit fyra poäng på de fyra senaste ligamatcherna där två av dem har förlorats i två raka bortamöten mot bottenlaget Denizlispor och mittenlaget Gaziantep - som förvisso har haft en bra säsong. Men den usla bortaformen är värre än så eftersom Alanyaspor nu har radat upp fyra raka förluster på bortaplan i ligan där samtliga har kommit mot betydligt svagare lag än vad Fenerbahce är.

Jag har svårt att se den trenden brytas hos Alanyaspor, trots en stabil 3 - 0 hemmaseger i ryggen mot Istanbul Basaksehir senast. Då bortaspelet har varit uselt kommer Alanyaspor att få stora problem med att ta några som helst poäng mot ett så pass formstarkt lag som Fenerbahce är. I mitt tycke bör Fenerbahce klara av att vinna hemma mot Alanyaspor minst varannan gång. Därmed finner jag en stor sannolikhet i att Fenerbahce tar en viktig trepoängare och lägger ett spel på en rak etta i matchen.

Speltips Fenerbahce - Alanyaspor:
1 - odds 2.25 hos Nordicbet & Betsafe .

---
Bekräftad startelva - Fenerbahce:
Altay Bayindir, Caner Erkin, Nazim Sangare, Marcel Tisserand, Sadik Ciftpinar, Ozan Tufan, Luiz Gustavo, Sinan Gumus, Dimitrios Pelkas, Enner Valencia & Mame Baba Thiam.

Bekräftad startelva - Alanyaspor:
Jose Marafona, Francois Moubandje, Giorgos Tzavellas, Steven Caulker, Juanfran, Manolis Siopis, Berkan Kutlu, Anastasios Bakasetas, Davidson, Efecan Karaca & Adam Bareiro.
---

This is the stats tab
This is the post tip