Sextondelsfinal, del 1 av 2, på Sukru Saracoglu Stadium där Fenerbahce tar emot Zenit S:t Petersburg. Marknaden ser på mötet som ett jämnt sådant, där hemmalaget är en pytteliten favorit oddsmässigt. Dock har marknaden också gått ut med att detta ska vara ett målsnålt möte och det behöver det absolut inte bli. Det är två skickliga lag som har bra kvalitéer framåt och samtidigt inte världens bästa försvarsspel. Så jag ser inte många anledningar till att det kan smälla från båda hållen.

Fenerbahce från Turkiet kom tvåa i grupp D, efter Dynamo Zagreb, med sju gjorda mål och sju insläppta mål på sex matcher. I den turkiska Super Lig är de faktiskt involverade i bottenstriden, men det är inte på grund av hemmamatcherna. Där har de varit stabila och gjort 17 mål på 10 matcher. På bortaplan har de endast gjort 5 mål på 11 matcher, så vi behöver inte leta djupt för att hitta varför det går dåligt för Fenerbahce i ligan. I Europa League har det faktiskt sett nästan lika dant ut.

Fenerbahce har två vinster och en oavgjord i gruppspelet, med fyra gjorda mål och noll insläppta. Det blir betydligt svårare dock att hålla nollan när Zenit kommer på besök. Zenit, som har uppehåll i ligan, leder den ryska Premier League och har sett väldigt stabila ut även på sistone. Senast slog de Sarpsborg 08 från Norge i en träningsmatch med 2 - 1, så målskyttet är fortsatt bra. Zenit vann sin grupp C i Europa League, där de släppte in mål i samtliga bortamöten. Siffrorna skrevs till:

Slavia Prague - Zenit Petersburg 2 - 0
Bordeaux - Zenit Petersburg 1 - 1
FC Köpenham - Zenit Petersburg 1 - 1

Mot Slavia Prague var det redan klart att Zenit skulle vinna gruppen, efter att Zenit hade vunnit samtliga hemmamatcher. Så jag är imponerad av att de lyckas göra mål oftast på bortaplan också, samtidigt som de även släpper in mål bakåt.

Därmed behöver det inte bli någon tråkig match här. Båda lagen är duktiga på att göra mål och då ska det inte erbjudas över dubbla pengar på att båda lagen återigen lyckas näta. Därmed finner jag ett stort värde i att båda lag gör mål och lägger ett spel på utfallet till 2,05 i odds hos bet365 .

---
Bekräftad startelva Fenerbahce: Harun Tekin, Mauricio Isla, Martin Skrtel, Sadik Ciftpinar, Hasan Ali Kaldirim, Tolgay Arslan, Mehmet Topal, Jailson, Victor Moses, Islam Slimani & Mathieu Valbuena.

Bekräftad startelva Zenit: Andrey Lunev, Elmir Nabiullin, Yaroslav Rakitskiy, Branislav Ivanovic, Alexander Anyukov, Wilmar Barrios, Matias Kranevitter, Hernani, Robert Mak, Artem Dzyuba & Sebastian Driussi.
---

This is the stats tab
This is the post tip