I Champions League kvalet ställs de ungerska giganterna Ferencvaros mot mästarna från Färöarna, KI Klaksvik, på Groupama Arena. Det första mötet på Djupumyra Stadium blev en tam och mållös tillställning. Något målkalas är inte heller att vänta per automatik i returmatchen.

Efter en blandad försäsong hade Ferencvaros svårigheter att gå segrandes ur den första tävlingsduellen för säsongen. Trots att massivt bollinnehav på nästan 70% fick laget till inte fler än fyra skott på mål. De 34-falldiga ligamästarna krigar om en biljett i den finaste turneringen av alla, för femte året i rad. Med Stanislav Cherchesov är de stora favoriter på marknaden till att ta sig vidare.

Men gästerna har visat sig vara en svår nöt att knäcka. Formen är fin med bara en förlust på de 19 senaste tävlingsmatcher. Wow! Titelförsvaret har inletts på bästa sätt då Klaksvik har vunnit samtliga 16 omgångar, med en målskillnad på 44:8. Några större meriter från kvalet till Champions League finns inte, då detta är deras femte försök totalt. Så Klaksvik är stora underdogs, speciellt då anfallsstjärnan Pall Klettskard, med 17 fullträffar efter 21 matcher, är fortsatt skadad.

Klaksvik svåra att bryta ner?

Den enda chansen för Klaksvik att ta sig vidare är genom att fortsätta spela stabilt i defensiven. Något de har visat prov på i det första mötet. Detta kan mycket väl bli en ny målsnål drabbning. Därmed blir det ett lir på att vi får se noll, ett eller max två fullträffar totalt i mötet. Till lite över dubbla degen i odds.

Speltips Ferencvaros - Klaksvik:
Under 2,5 mål - odds 2.05 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.
This is the stats tab
This is the post tip