Groupama Aréna i Budapest bjuder in till Champions League-kval mellan ungerska Ferencvaros och tjeckiska Slavia Prag.

Det handlar om två klubbar som precis inlett ligaspelet. Ferencvaros förlorade premiären mot Kisvarda (1-2) den gångna helgen men det går väl att anta att den ungerska storklubben hade tankarna på det här mötet. Innan dess har man slagit ut Prishtina i kvalomgång 1 (3-0 hemma och 3-1 borta) följt av 2-0 hemma och 3-1 borta mot Zalgiris från Litauen.
Oddsfavoriterna Slavia Prag kliver in i kvalspelet först i den här omgången och har i övrigt startat upp ligaspelet med 1-0-seger borta mot Zlin och 3-1 borta mot Teplice. Formmässigt är Slavia Prag således i bra skick inför det här mötet, som jag tror kommer bli en öppen historia.
Båda lagen har offensiva styrkor och jag tror att Ferencvaros ser hemmamatchen som sin stora chans att överraska Slavia. Ungrarna var som ni kanske minns med i gruppspelsfasen förra säsongen, efter att ha slagit ut Djurgården, Celtic, Dynamo Zagreb och Molde på vägen, och har således byggt upp en del erfarenhet och kapital sedan dess.
Slavia saknar sin försvarare Kudela som bestraffats med en lång avstängning på grund av rasistiska uttryck mot Glasgow Rangers Glen Kamara förra säsongen. Lukas Provod och David Hovorka långtidsskadade.

Preliminära elvor (Sportsmole)

Ferencvaros: Dibusz; Botka, S. Mmaee, Blazic, Cabraja; Zachariassen, Kharatin, Vecsei; Zubkov, R. Mmaee, Mak

Slavia Prag : Kolar; Bah, Zima, Kacharaba, Dorley; Holes, Sevcik; Sima, Stanciu, Olayinka; Schranz

SPELTIPS
Jag tror på båda lagen gör mål till 2.00 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip