Feyenoord:

Viktigt möte i tajta Grupp E, där det fortsatt är väldigt tätt i kampen om avancemang. Celtic, med en poäng på fyra matcher, är avsågat men Atlético Madrid (8 poäng), Lazio (7 poäng) och Feyenoord (6 poäng) gör upp om två platser under de avslutande två omgångarna. Feyenoord har kvar att möta Celtic på bortaplan efter den här tuffa bataljen mot Atlético.

Första mötet lagen emellan i Madrid var minst sagt underhållande där det bjöds på fem mål inom matchens första 47 minuter och där Álvaro Moratas 3-2-mål strax efter halvtidsvilan räckte för att ge Los Colchoneros tre tunga poäng. Utöver en 2-0-seger mot Celtic har Feyenoord en seger hemma i Rotterdam mot Lazio, samtidigt som man gick på pumpen i Rom. I ligaspelet går Feyenoord också finfint och är tvåa bakom PSV Eindhoven, som gått rent, med resultatraden 10-2-1.

Jag gillar verkligen Arne Slots Feyenoord, som stormar framåt och spelar sin fotboll alldeles oavsett vad motståndarna heter, och har några riktigt fina fotbollsspelare – där mexikanske målkungen Santiago Gímenez sticker ut lite extra. Gímenez gjorde hattrick på nytt i helgen. Till den här matchen saknas skadade Alireza Jahanbakhsh och ytterbacken Bart Nieuwkoop, som klev av med en hamstringskada i 4-2-segern borta mot Excelsior i helgen.

Atlético Madrid:

Diego Simeones gäng är alltjämt obesegrat i Champions League-spelet, men kryss borta mot både Celtic och Lazio gör att Los Rojiblancos inte har avancemanget säkrat riktigt ännu. Atlético återvänder från landslagsuppehållet genom att ta en trygg 1-0-seger hemma mot Mallorca, där Antoine Griezmann – som varit en av La Ligas främsta spelare den här säsongen – fällde avgörandet med en halvtimme kvar. Atlético har varit i skaplig form med fyra segrar och ett kryss på de fem senaste i ligaspelet – där plumpen mot Las Palmas så klart sticker ut. Atlético är ändå trea i La Liga, fyra poäng bakom serieledande grannen Real Madrid.

Atlético är bra, men det är inte riktigt ett vintage-Atleti som radar upp defensivt solida 1-0-segrar som under fornstora dagar. Tvärtom. Atlético släpper in en hel del mål – 12 i ligan och 5 i CL – samtidigt som man har en vass offensiv, där Griezmann och Morata framför allt glänser. I helgen gjorde Memphis Depay efterlängtad comeback efter skadefrånvaro.

Cholo Simeone får klara sig utan Thomas Lemar och Vitolo, i övrigt finns alla tillgängliga.

Nytt målkalas i Rotterdam?

Får vi se ett nytt målkalas i Rotterdam, likt femmålsfesten i Madrid senast lagen möttes? Jag håller det inte för otänkbart. Atlético är inte säkra för avancemang riktigt än och lär satsa för att få med sig något hem från Nederländerna. Ständigt offensivt viktade Feyenoord är starka hemma på De Kuip där man inte förlorat ännu den här säsongen och har målskillnaden 25-4 på åtta matcher. Jag tror Feyenoord kliver framåt och trycker plattan i mattan, och att Atlético kommer få gott om ytor att hota i omställningsspelet. Över 2.5 mål finns till 1,77 hos Bethard , med liten brasklapp för att Atlético har Barcelona i helgen och att man, vid ett resultat Simeone känner sig nöjd med, försöker stänga igen butiken. Men jag tror det finns goda möjligheter för målrassel här mellan två offensivt skickliga lag.
This is the stats tab
This is the post tip