Europaspelet rullar vidare under torsdagskvällen och för IF Elfsborg väntar en tuff uppgift då de ställs mot Feyenoord på De Kuip med avsparkstid 20:00.

När ligaspelet sparkade igång i holländska Eredivisie så drog Feyenoord hem en stabil trepoängare i premiären genom att bortaslå Willem II med 4-0. Gästerna hade då skaffat sig en 2-0-ledning redan efter första 45 och då ex-Djurgårdaren Emil Bergström (numera i Willem II) fick syna det röda kortet redan i matchminut 59 kunde Feyenoord lugnt och fint spela in säsongens första trepoängare i ligaspelet.

Innan detta har de hunnit med att slå ut Luzern från Schweiz med 6-0 i matcher. 3-0 borta följdes upp med samma siffror hemma och nu väntar alltså Elfsborg i den sista kvalomgången.

Elfsborg kliver in i den här matchen som underdogs, vilket de också ska göra. Formen är förvisso god då boråsarna kan stoltsera med tio raka matcher utan förlust, varav åtta av dessa är segrar, men värt att poängtera i sammanhanget är att det är skillnad på motstånd och motstånd. IFE har gjort det bra och går som tåget, jag säger inget om det, men här möter de ett helt klart tuffare motstånd än hemma i Allsvenskan.

Feyenoord slutade på en femteplats i ligan i fjol och noterades för 64-36 i målskillnad. På hemmaplan vann de nio av 17 matcher, kryssade i sex av dessa och gick helt poänglösa ur två. Allt detta med 35-13 i målskillnad, så hemma på De Kuip är de helt enkelt svårslagna.

SPELTIPS
Favoriten levererar, det vill säga att Feyenoord och detta ihop med att det görs över 1,5 mål får vi till 1.75 hos bet365 med hjälp av funktionen "Skapa ett spel", så använd den!

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip