Atalanta är piskade att vinna på Stadio Artemio Franchi i Florens när de möter Fiorentina, i den italienska Serie A. Med nio omgångar kvar av ligaspelet ligger Atalanta på en fjärde plats i tabellen, som innebär spel i Champions League nästa säsong, där de har Napoli under sig, med två poäng mindre. Formen är på topp i Atalanta med tre raka ligasegrar så ska vara enorma favoriter till att plocka samtliga poäng mot Fiorentina, som ligger på den nedre halvan av tabellen och har en usel form överlag.

Fiorentina är ett ostabilt lag utan någon som helst riktning, vare sig på planen eller inom föreningen. Efter fortsatta dåliga resultat har de återanställt Giuseppe Iachini som tränare. Konstigt. Den 23 december 2019 anställdes Giuseppe Iachini som Fiorentina tränare, efter att Vincenzo Montella inte lyckades med uppdraget. Giuseppe Iachini sparkades den 9 november 2020, pga uteblivna resultat. Men 24 mars 2021 anställdes han igen, efter att Cesare Prandelli "kom överens" om att sluta, i samband med en 2 - 3 förlust hemma mot AC Milan. Likadant har det sett ut på planen, där det har varit svårt att förstå hur de vill spela fotboll.

I Giuseppe Iachinis nya debut som Fiorentina tränare blev det 1 - 1 mot Genoa där anfallaren Franck Ribery drog på sig ett direkt rött kort. Han är ett avbräck och hade behövts i offensiven då Fiorentina måste göra mål för att ha en chans mot Atalanta. Detta då Atalanta, i vanlig ordning, öser in mål. Efter 29 omgångar har Atalanta nätat flest gånger, ihop med Inter, nämligen 68 mål. Formen är magisk i ligaspelet där Atalanta har sju segrar och bara en förlust (mot ettan Inter) i sina åtta senaste ligamatcher.

I den senaste 3 - 2 vinsten mot Udinese valde Atalanta tränaren Gasperini att spela kanske offensivare än någonsin med Pessina, Muriel och Zapata som den offensiva trion, men även med Malinovskiy och Gosens som yttrar, som ständigt fyllde på. Därmed hade Atalanta många gånger fem offensiva pjäser som följde med i attackerna och då blir det givetvis också utdelning. Atalanta har också visat att de kan leverera när det väl gäller och med tanke på vad som står på spel litar jag på att de återvinner vinner.

Speltips Fiorentina - Atalanta:
2. Odds 1.63 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Bekräftad startelva - Fiorentina:
Bartlomiej Dragowski, German Pezzella, Nikola Milenkovic, Lucas Martinez, Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura, Gaetano Castrovilli, Sofyan Amrabat, Martin Caceres, Dusan Vlahovic & Christian Kouamé.

Bekräftad startelva - Atalanta:
Pierluigi Gollini, Rafael Toloi, Cristian Romero, Jose Luis Palomino, Ruslan Malinovskyi, Remo Freuler, Marten De Roon, Robin Gosens, Mario Pasalic, Luis Muriel & Duván Zapata.
---

This is the stats tab
This is the post tip