Två lag som jagar tre poäng i en viktig Serie A-match möts på Stadio Artemio Franchi i Florens när Atalanta gästar Fiorentina.

Fiorentina kliver in i denna hemmamatch som ett jagande lag på en topplacering. Hemmalaget har just nu 39 poäng inspelade, vilket är fem färre än Atalanta och vad gäller gästerna så återfinns dem på en femteplats, vilket innebär Europa-spel nästa säsong.

Atalanta har alltså 44 poäng på 24 matcher, vilket innebär att även dem måste jaga. Just nu skiljer det tre poäng upp till tabellfyran Juventus, men då har "Juve" också spelat 26 ligamatcher, vilket innebär att Atalanta kan känna sig något lugnare. Tidigare i veckan ställdes gästerna mot grekiska Olympiacos Piraeus i Europa League och där blev det seger med 2-1. Hörnorna? Dem vann Atalanta med 13-0.

Fiorentina och Atalanta möttes nyligen i Coppa Italia. Då vann Fiorentina en målrik match med 3-2 och det på Atalantas hemmaplan. Hörnorna i den matchen? De slutade 4-3 till bortalaget.

Nu är det dags för dessa lag att göra upp igen och denna gång om viktiga poäng i ligaspelet alltså. Ska Fiorentina blanda sig i en toppstrid med chans på Europa-spel till nästa säsong så är tre poäng mycket välkommet. Ungefär samma läge har Atalanta som trots några matcher färre spelade än exempelvis Juventus inte kan ta det lugnt då de vill till Champions League-spel, såklart.

SPELTIPS
Två lag som jagar tre poäng kommer med stor sannolikhet bjuda på en ny hörnfest.
Unibet ger 1.64 på att denna match passerar över 8,5 hörnor innan slutsignal och det hugger vi på!

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip