Fiorentina:

Dags för Coppa Italia-semifinal där det första av två möten går av stapeln i Florens. Fiorentina tog sig till final i cupen i fjol, där man föll mot Inter. Nu står Atalanta för motståndet i semin. Lagen skulle mötas även i ligan för två veckor sedan, men mötet fick skjutas upp efter att Violas klubbdirektör Joe Barone förts till sjukhus med en hjärtinfarkt. Barone avled sedan tragiskt på sjukhus.

Serie A-tian Fiorentina kommer från en hemmaförlust i helgen, när man föll med 2-1 mot Milan, och det fortsätter att gå upp och ned för Vincenzo Italianos lag. Fiorentina har offensiv kvalitet med flera skickliga spelare, men läcker även in en hel del mål bakåt. Inför semifinalen ser skadeläget positivt ut för Italiano, som endast saknar Oliver Christensen.

Atalanta:

La Dea kommer från en minst sagt övertygande seger i Kampanien, där man vann med hela 3-0 borta mot regerande mästarna Napoli efter mål av Aleksej Mirantjuk, Gianluca Scamacca och målglade Teun Koopmeiners. Segern gör att Atalanta i allra högsta grad är med och utmanar om Champions League-platserna under våren.

Charles De Ketelaere, som börjat finna fotfästet i Italien, är fortsatt skadad och missar det här mötet – precis som Giorgio Scalvini, men i övrigt har Gian Piero Gasparini ett fullt tillgängligt lag att tillgå. Atalanta har blivit mer och mer målglada ju längre säsongen blivit – och påmint mer om hur laget brukar se ut under Gasp – och Atalana har nu gått över 2.5-målslinan i åtta av deras tio senaste matcher.

Målglatt mellan två framåtlutade lag?

Jag tror det här mötet har potential att bli mer öppet och underhållande än det andra semifinalmötet mellan Lazio och Juventus. Fiorentina är alltid ett framåtlutat lag under Italiano, där man vill äga boll och vill kliva framåt. Atalanta har börjat släppa på dammluckorna också, ju längre säsongen lidit, och La Dea står noterat för målskillnaden 54-32 efter 29 ligaomgångar, och har som sagt gått över 2.5-målslinan i åtta av de tio senaste. Över 2.5 mål finns till 1,85 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip