Fiorentina:

Fiorentina återfinns på sjätte plats i Serie A efter att ha fått upp ångan någorlunda efter en lite småtrög säsongsinledning. Vincenzo Italianos mannar har tre raka utan nederlag i ligaspelet sedan storförlusten, 0-4, mot Inter som är La Violas enda förlust så här långt. Därtill har Fiorentina också inlett Europa Conference League-gruppspelet med 2-2 borta mot Genk.

Senast blev det bara 1-1 borta mot Frosinone, där Nicolás González gjorde Florensgängets mål. Fiorentina har bara spelet två matcher hemma på Stadio Artemio Franchi så här långt, vilket resulterat i två målglada matcher; kryss mot Lecce, 2-2, och en 3-2-seger över Atalanta. Italiano har några namn på frånvarolistan: Pierozzi, Dodo, Gaetano Castrovili och Yerry Mina. Dessutom klev Cristiano Biraghi av senast mot Frosinone och är osäker till måndagens match.

Cagliari:

Har haft en riktigt tuff inledning på säsongen och är allra sist i Serie A-tabellen med en gapande nolla i segerkolumnen och blott två mål producerade i offensiv väg. Det har minst sagt varit en tuff säsongsstart för Claudio Ranieri och hans mannar. Resultaten är förstås underkända, men laget från Sardinien har också stött på tufft motstånd och tre av de fyra förlusterna så här långt har kommit mot Inter, Atalanta och Milan. Senast tog man ledningen hemma mot Milan, men I Rossoneri hade inga större bekymmer att vända på steken och vann till slut välförtjänt med 3-1.

Nykomlingen behöver vända på den negativa formtrenden om inte pressen ska öka rejält på Ranieri, som dras med lite skadebekymmer och saknar Gianluca Lapadula, Marko Rog, Mancosu, Jakob Jantko och Capradossi. Ranieri lär fortsätta med sin 3-5-2-formation och hålla det tajt, likt man försökt i matcherna mot övriga lag på den övre tabellhalvan, i hopp om att få med sig poäng hem från vackra Florens.

Kan Fiorentina hålla obesegrade sviten vid liv?

Fiorentinas säsongsinledning har inte varit problemfri och krysset mot Frosinone senast var en missräkning. La Viola har ändå tre raka utan förlust i ligaspelet och lär vara hoppfulla om att kunna inkassera en trepoängare mot jumbon Cagliari, som haft det supertungt så här långt och bara mäktat med två mål framåt. Fiorentinas defensiv har dock inte övertygat hittills – tio insläppta redan i ligaspelet – och Italiano är en offensivt viktad tränare, vilket kan medföra öppningar för gästerna i omställningsspelet. Fiorentina & Över 1.5 mål finns till 1,73 hos Lucky Sports .
This is the stats tab
This is the post tip