Måndagsmatch i den italienska Serie A hämtas från Stadio Artemio Franchi i Florens där Fiorentina tar emot Genoa.

Detta är ett möte i botten av tabellen mellan två lag som har förluster i ryggen. Fiorentina ligger lite bättre till eftersom de har plockat 8 poäng efter 9 omgångar medan Genoa har fyra raka förluster och ligger nästsist i tabellen med 5 poäng totalt.

Cesare Prandelli har dessvärre inte fått någon bra start sedan han återvände som tränare för Fiorentina. Först blev det en överraskande förlust hemma mot Benevento och därefter inte helt oväntat mot tabellettan Milan. Det största problemet är att Fiorentina inte har tagit vara på sina chanser och faktiskt inte nätat en enda gång i dessa två matcher. Det är ett problem som Fiorentina även hade innan Prandelli tog över laget, men detta är något som kommer att lossna - jag tror redan i nästa match.

Genoa har stora bekymmer med formen. I öppningsmatchen blev det en seger mot nykomlingar Crotone. Sedan dess har det blivit två kryss och sex förluster för tränaren Rolando Maran. Även han har bekymmer med att få igång målskyttet hos Genoa, som har gjort nästminst mål i ligan, nämligen 8 mål på 9 ligamatcher. Genoa har släppt in mål i alla matcher utom det mållösa mötet mot Verona. Totalt snittar de två insläppta mål per match. Till denna match går Genoa klara sig utan några viktiga spelare.

Försvararna Domenico Criscito och Davide Zappacosta, mittfältarna Lasse Schone och Francesco Cassata, samt anfallaren Mattia Destro sitter alla i karantän och kommer att testat innan kickoff. Fast Domenico Criscito, Francesco Cassata och Davide Zappacosta är dessutom skadade så de kommer inte till start oavsett. Om någon av de övriga kommer tillbaka så är det fortfarande under förutsättningen att de inte har kunnat träna med laget. Andra som har varit Coronasmittade men precis kommit tillbaka är Miha Zajc, Valon Behrami, Davide Biraschi, Luca Pellegrini och Marko Pjaca. Davide Biraschi har dock fortfarande en axelskada och målvakten Mattia Perin är muskelskadad. Så det är en massa avbräck och frågetecken i Genoa trupp.

Fiorentina har förvisso en måltorka, men det är inget som varar för evigt, med tanke på vilka kvalitéer det finns i truppen. De blir också allt bättre med den nya tränaren och kommer att få resultat. Mot ett Genoa som plågas av skador och Corona och dålig form har Fiorentina en god chans att studsa tillbaka och ta sin första seger under Prandelli - vilket jag tippar på att de lyckas med.

Speltips Fiorentina - Genoa:
1 - odds 1.78 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Fiorentina:
Bartłomiej Drągowski, Cristiano Biraghi, German Pezzella, Nikola Milenkovic, Martin Caceres, Erick Pulgar, Gaetano Castrovilli, Sofyan Amrabat, Franck Ribéry, Dusan Vlahovic & José Callejón.

Bekräftad startelva - Genoa:
Federico Marchetti, Edoardo Goldaniga, Cristian Zapata, Mattia Bani, Andrea Masiello, Lukas Lerager, Ivan Radovanović, Stefano Sturaro, Luca Pellegrini, Eldor Shomurodov & Gianluca Scamacca.
---

This is the stats tab
This is the post tip