Det är okänt att Juventus är Fiorentinas bittraste rivaler av alla. Stämningen brukar vara hatiskt när Juventus kommer till Stadio Artemio Franchi, inte bara bland fansen på plats (som uteblir pga Corona) men också på planen. Konflikten mellan lagen är mest ett resultat av ett flertal incidenter på fotbollsplanen, samt givetvis att försäljningen av anfallsstjärnan Roberto Baggio till Juventus bidrog till ännu mer ved i lågan. I vanliga fall kan man lägga undan all historik och tabelläge inför en sådan match, då alla spelare ändå är extra taggade till tänder - men i detta fall är tabelläget något som faktiskt ger en ytterligare dimension till rivaliteten.

Fiorentina gör en bedrövlig säsong, både utanför och på planen. Efter att ha bytt tränare fram och tillbaka, som fortfarande inte riktigt får någon ordning på truppen, befinner sig Fiorentina på den nedre halvan av tabellen. Efter en rad förluster och poängtapp blev det äntligen en seger senast mot Verona med 2 - 1, på bortaplan, dessutom, där Fiorentina har varit usla. Där och då drog Fiorentina på sig tre gula kort och i matchen innan mot Sassuolo blev det fem gula kort, som Fiorentina förlorade med 1 - 3.

Även Juventus säsong är en besvikelse, speciellt om man inkluderar Champions League slutspelet, där laget tappar sin decennium långa dominans i Serie A till Inter. Inför omgången ligger Juventus på en fjärde plats i tabellen och har hela 11 poäng upp till Inter i toppen. Juventus kommer till matchen från en 3 - 1 vinst hemma mot bottenlaget Parma, då två gula kort delades ut till Juve-spelarna, precis som i matchen innan mot Atalanta, där det blev en 0 - 1 förlust i Bergao. Så det är en hel del frustration.

Mötet kommer att dömmas av Davide Massa, som i mitt tycke är inte det bästa valet. Det hade behövts någon mer skicklig kommunikatör, eftersom det kommer att smälla från båda sidorna. Davide Massa har ett snitt på 4,38 gula kort i Serie A samt att han har delat ut 3 röda kort på 13 matcher. I den statistiken har han också dömt matcher där spelarna kramas efter varje dueller. Detta blir inte fallet här. Precis som i det första mötet för säsongen, där det blev fem gula kort och ett rött kort förväntar jag mig en hel del ostskivor i luften - och kanske ett rött kort igen. Linan på antal kort, som ligger på 4,5 till antal, är på tok för lågt.

Därmed lägger jag ett spel på att det blir minst fem kort i matchen, alltså, över 4,5 kort. Ett rött kort räknas som två kort.

Speltips Fiorentina - Juventus:
Över 4,5 kort. Odds 1.98 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Preliminär startelva - Fiorentina:
Bartłomiej Drągowski, Nikola Milenkovic, German Pezzella, Martin Caceres, Lorenzo Venuti, Sofyan Amrabat, Erick Pulgar, Gaetano Castrovilli, Cristiano Biraghi, Dusan Vlahovic & Franck Ribéry.

Preliminär startelva - Juventus:
Wojciech Szczesny, Danilo, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Alex Sandro, Juan Cuadrado, Rodrigo Bentancur, Adrien Rabiot, Aaron Ramsey, Paulo Dybala & Cristiano Ronaldo.
---

This is the stats tab
This is the post tip