På Stadio Artemio Franchi i Florens tar Fiorentina emot Lazio i den italienska Serie A. Med fyra omgångar kvar av ligan har båda lag en hel del att spela för. Fiorentina har ännu inte säkrat kontraktet, där de har fyra poäng ner till Benevento, som sitter på den sista nedflyttningsplatsen. Lazio är tabellsexan som har säkrat Europa League spel. Dock är det fem poäng upp till Atalanta, Juventus och Milan, som håller hårt i Champions League biljetterna. Lazio har siktet inställt på en topp fyra placering.

Fiorentina fortsätter att vara extremt ojämna, både på och utanför planen. Efter en massa tränarbyten, fram och tillbaka, har de ändå vaknat till och börjat plocka poäng. Trots tränarbytet på nytt blev det ett par förluster innan Fiorentina tog en seger mot Verona. Därefter har de spelat oavgjort två gånger om - först mot Juventus och senast mot Bologna. Borta mot Bologna hade Fiorentina ledningen tre (!) gånger i matchen, men tappade, eller rättare sagt gav bort, segern efter ett bedrövligt försvarspel.

Att fortsätta underprestera i defensiven är inget Fiorentina har råd med när Lazio - som öser in mål - står på andra sidan fotbollsplanen. Lazio kommer från en imponerande 4 - 3 seger hemma över Genoa, där de dessvärre tappade en 4 - 1 ledning på två minuter, vid slutet av matchen. Målformen håller världsklass då Lazio har nätat 14 gånger på de fyra senaste ligaomgångar. Förutom fixstjärnan Ciro Immobile har även anfallskollegan Joaquin Correa hittat drömformen, i grevens tid, som kan räcka långt.

Under de resterande omgångarna går Lazio på knockout, eftersom det är nio poäng ner till AS Roma (som har en match mer spelad). Framför sig har Lazio formstarka Napoli och sedan är det, som sagt, tre lag med lika många poäng efter de nya mästarna Inter. Formen talar definitivt till Lazios fördel och att de kommer kriga om en topp fyra placering. Fast då ska det till en rak seger mot ett ostabilt lag som Fiorentina. Därmed lägger jag ett spel på att Lazio kammar hem samtliga tre poäng i matchen.

Speltips Fiorentina - Lazio:
2. Odds 1.89 hos bet365 .

bet365 livestreamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Fiorentina:
Bartlomiej Dragowski, Martin Caceres, German Pezzella, Nikola Milenkovic, Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura, Erick Pulgar, Gaetano Castrovilli, Lorenzo Venuti, Franck Ribery & Dusan Vlahovic.

Bekräftad startelva - Lazio:
Pepe Reina, Adam Marusic, Francesco Acerbi, Stefan Daniel Radu, Manuel Lazzari, Sergej Milinkovic-Savic, Lucas Leiva, Luis Alberto, Senad Lulic, Ciro Immobile & Joaquin Correa.
---

This is the stats tab
This is the post tip