Retur i kvartsfinalen i Europa Conference League där Fiorentina gästas av Lech Poznan på Stadio Artemio Franchi i Florens. Serie A laget har en stor fördel efter att ha åkt hem från Stadion Miejski med ett 4 - 1 resultat. Uppförsbacken är enorm för gästerna, som inte har det som krävs för att fullborda en vändning. I stället löper de risken att på nytt åka på storstryk.

Fiorentina är minst sagt i toppslag. I Serie A är de obesegrade i åtta raka tillställningar - efter att ha kryssat sist mot Atalanta. Tränaren Vincenzo Italiano har hyllats stort, med all rätt. Ändå är lagets största chans till spel ute i Europa genom att vinna just denna turnering. Fiorentina har sprayat in mål i Europa Conference League. Hela fyra olika målskyttar hamnade i målprotokollet i Polen - vilket visar vilken bredd det finns i truppen.

Lech Poznan borde egentligen vara nöjda över att ha nått en kvartsfinal, då prestationen har varit över all förväntan. Tre lag har slagits ut på vägen. Hatten av för den bedriften. I hemlandet ligger de på en tredje plats i Ekstraklasa, en plats som är hotad i tabellen. Någon ligatitel blir det inte heller. Problem i försvaret såg vi också i den senaste omgången då Legia Warszawa bröt ner dem två gånger om. Att hålla tätt mot Viola blir svårt.

Vinner Fiorentina stort igen?

Marknaden har helt korrekt Fiorentina som megafavoriter till seger. Då Fiorentina är både ett och två nummer större ska det inte vara några bekymmer att gå segrandes ur duellen. Återigen bör slutsiffrorna skrivas med stora tal.

Därmed spänns bågen lite extra och ett spel läggs på att Fiorentina vinner returen med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera. Oddset ligger på nästan dubbla degen och måste bara testas, i mitt tycke.

Speltips Fiorentina - Lech Poznan:
1 asian -1,5 (samma som Fiorentina -1,5 mål) - odds 1.95 hos Unibet, 888sport & LeoVegas.
This is the stats tab
This is the post tip