Fiorentina:

Fiorentina har fortfarande chansen på att rundan av Florenstiden med en titel efter att La Viola kvalificerat för en andra Europa Conference League-final i följd, efter att ha slagit ut Club Brügge i ett målglatt dubbelmöte. För snart tolv månader sedan föll Fiorentina tungt mot West Ham i finalen, men får nu en ny chans när Olympiakos står för motståndet i slutet av maj.

La Viola spelade senast i onsdags, och återvänder nu till ligalunken där Fiorentina har ett lite utmanande läge i kampen om Europa, även om man nu kan säkra en Europa League-plats via finalseger i Aten om två veckor. Fiorentina är nia i Serie A, och föll borta mot Hellas Verona i senaste ligamatchen.

Skadeläget ser bra ut för Vincenzo Italiano, som bara har Riccardo Sottil på skadelistan. Giacomo Bonaventura har återvänt till träningsplanen och kan vara aktuell för spel.

Monza:

Ligger fast förankrat i mittens rike och har inte särskilt mycket att spela för under de återstående tre omgångarna. Monza är ett gediget Serie A-lag som har kapacitet att ställa till det för lagen som strider om Europaplatserna, vilket man även visat på sistone när man tagit poäng mot både Lazio och Bologna, samt utspelat jämna och målglada förlustmatcher mot Atalanta och Napoli. Monza har inte vunnit på sex ligamatcher, men har bara förlorat en av sex senaste på bortaplan.

Raffaele Palladino får tillbaka Roberto Gagliardini från avstängning här men säsongen är över för Patrick Curria efter att ha opererat menisken. I övrigt har Palladino ett antal namn på skadelistan där även José Machín, Davide Bettella, Samuele Vignato, D’ambrosio samt avstängde Papu Gómez återfinns.

Två målglada lag

Fiorentina har plockat fem fler poäng än Monza, med en match till godo, men till 1,57 nobbar jag ettan mot ett Monza som ändå är kapabelt att ställa till det på Artemio Franchi. Italianos Fiorentina är alltid offensivt och bjuder på många målrika matcher. Fyra av fem senaste har gått över 2.5-målslinan – flera av dessa med råge. Monza i sin tur både gör och släpper in en hel del och båda lagen har gjort mål i fyra av deras fem senaste. Över 2.5 mål finns till 1,71 hos CampoBet .
This is the stats tab
This is the post tip