Fiorentina har ingenting förutom äran att spela för när de tar emot Napoli på Stadio Artemio Franchi i den italienska Serie A. Det har å andra sidan Napoli, som ligger på en fjärde plats i tabellen. Positionen ger Napoli den sista Champions League biljetten till nästa säsong. Dock är de långt ifrån ensamma om att slåss om denna plats. Den främsta konkurrenten är de regerande mästarna Juventus, som har en poäng mindre än Napoli. Med två omgångar kvar tvivlar jag starkt på att Napoli tappar greppet.

Stora delar av säsongen har varit mediokra för Fiorentina, både på planen och utanför - med alla tränarbyten som har pågått. Däremot har det varit ordning och reda på planen under de fem senaste matcher, som har slutat oavgjort mot Juventus, Bologna och Cagliari samt med två segrar över Verona och Lazio. På det viset har Fiorentina också säkrat kontraktet. Dusan Vlahovic har varit den stora skillnaden med sina 21 ligamål. Senast gick han dock mållöst av planen i det mållösa mötet mot Cagliari.

Tränaren Gennaro Gattuso har fått ut maximal utdelning av Napoli spelarna - som ger 100 % i varje match. Med 10 segrar på de 14 senaste ligamatcher har de lyckats gå om och förbi Juventus i tabellen. Napoli har allting i sina egna händer, där segrar över Fiorentina och Verona ger dem en direkt biljett till Champions League. Formen är brutal med anfallarna Victor Osimhen och Lorenzo Insigne i drömform. Napoli har två storvinster bakom sig över Spezia med 4 - 1 och Udinese senast med 5 - 1.

Då Napoli behöver försvara sin tabellposition kommer de vara motiverade och laddade. Fiorentina ska inte kunna stoppa dem. Därmed spelar jag på att Napoli vinner med fler än ett måls marginal, men slänger in en försäkring om de vinner med just ett mål. Spelet blir alltså Napoli asiatisk handikapp -1, vilket innebär en förlust vid oavgjort eller en Fioretina seger, pengarna tillbaka vid seger med ett mål för Napoli (1–0, 2–1, etc.) och vinst vid en bortaseger med två eller fler måls skillnad (2–0, 3–1, etc.).

Speltips Fiorentina - Napoli:
2 asian -1. Odds 1.82 hos Unibet , 888sport & LeoVegas .

---
Preliminär startelva - Fiorentina:
Bartłomiej Drągowski, Nikola Milenkovic, German Pezzella, Martin Caceres, Lorenzo Venuti, Giacomo Bonaventura, Erick Pulgar, Gaetano Castrovilli, Cristiano Biraghi, Dusan Vlahovic & Franck Ribéry.

Preliminär startelva - Napoli:
Alex Meret, Giovanni Di Lorenzo, Konstantinos Manolas, Amir Rrahmani, Mario Rui, Fabián Ruiz Peña, Diego Demme, Hirving Lozano, Piotr Zielinski, Lorenzo Insigne & Victor Osimhen.
---

This is the stats tab
This is the post tip