Speltips: Fiorentina dnb @ 1,68 - CampoBet -

Två lag i Serie A som är med i kampen om Europaplatser gör upp om poängen på Stadio Artemio Franchi i Toscana.

Fiorentina har gjort en bra säsong och ligger på åttonde plats och har då ändå en match mindre spelad än konkurrenterna. Har finalen i Europa Conference League att se fram mot i slutet av månaden. Hade nog gärna sett den som säsongens sista match men nu kommer man ha Cagliari borta bara tre dagar före finalen och Atalanta borta fyra dagar efter finalen. Så här långt har man fixat att kombinera ligan och Europaspelet på ett bra sätt.

Formen är bra med tre ligasegrar på de fyra senaste och även avancemang i Europa Conference League efter 3-2 hemma och 1-1 borta mot Club Brugge. Grekiska Olympiacos väntar i finalen i Aten, så det blir lite av en bortamatch även om det inte är på Olympiacos hemmaplan matchen spelas.

När det är mycket matcher och tight spelschema är det bra att ha så få spelare som möjligt skadade och det är något som Fiorentina i nuläget har. Som det ser ut så är det endast Riccardo Sottil som är borta efter brutet nyckelben. Tränare Vincenzo Italiano valde senast i 2-1 segern mot Monza att vila Cristiano Biraghi, Luca Ranieri, Giacomo Bonaventura, Jonathan Ikone, Maxime Lopez, Lucas Beltran och Andrea Belotti som antingen fick stå över helt eller hoppa in i slutet av matchen. Får se här om Italiano väljer att köra på med samma manskap som senast eller plockar in några av de vilande spelarna.

En i Viola som sällan får någon uppmärksamhet är den hårt jobbande tjecken Antonin Barak som för en rätt anonym tillvaro på mittfältet. Har sina styrkor i närkampsspelet och är även ok i luftrummet då han mäter 1,90 m. Har i de två senaste (hemma)matcherna gjort fyra poäng. Både mål och assist i 5-1 segern mot Sassuolo och senast mot Monza slog han till med två assist. Att Barak även denna match passar fram till ett mål kan vara ett kul TV-spel att jobba in under matchen @ 6,00 - CampoBet -

Fördel Fiorentina i ECL-kampen.

För Napolis del känns det som att både spelarna och fansen bara vill att säsongen ska ta slut så man får slicka såren och börja på ny kula till hösten.

Vann Serie A förra säsongen på 90 poäng. Med två omgångar kvar har "I Ciucciarelli" den här säsongen fått ihop 51 poäng. Har inte alls kunnat försvara ligatiteln. Framför allt under våren har man varit kvar under isen. En vinst på de nio senaste är svaga siffror de luxe för ett lag av Napolis kaliber. Åkte senast mot Bologna på en kalldusch och låg under med 0-2 redan efter 12 minuter. Fick chans till snabb reducering från 11 meter när Victor Osimhen filmade till sig en straff, men Matteo Politano drog straffen rakt på Bologna-keepern och närmare än så kom inte Napoli, även om Osimhen på slutet träffade stolpen så var man inte nära poäng.

Både Giacomo Raspadori och Khvicha Kvaratskhelia var åter senast. Till denna match är det Victor Osimhen som är osäker till spel pga ömmande knä. Jesper Lindström och Piotr Zielinski ser också ut att hamna utanför matchtruppen pga skador.

Om Osimhen kommer till start finns viss chans till poäng men utan honom är det få hot framåt för Francesco Calzonas gäng. Får väl se om Calzona blir kvar på tränarposten kommande säsong. Med tanke på att man bytte tränare hela tre gånger under 23/24 och kanske inte ens når Europa så är vi väldigt tveksamma till om Francesco Calzona kommer ha dubbla lönekuvert (är även coach för Slovakiens landslag) framöver.

Fortsätter gå emot Napoli som inte imponerar, har svag form på flera spelare och kanske även saknar sitt hot framåt.
Fiorentina är bra hemma, har starkare form och har bättre truppläge. Raka ettan lockar, men vi fegar lite och spelar insatsen tillbaka vid kryss.

Spelet sitter om Fiorentina vinner, blir det oavgjort så är det insatsen tillbaka. Vinner Napoli så förloras slantarna.
This is the stats tab
This is the post tip