Måndagsmatchen i den italienska Serie A hämtas från Stadio Artemio Franchi där Fiorentina tar emot AS Roma. Inget av lagen har någon fin form i ligaspelet. Båda är utan seger i de tre senaste omgångar. Förbättringspotential har ändå gått att se hos Fioretina, som nästan tog poäng sist mot tabellettan AC Milan. Roma har matchats hårt, i och med framgångarna i Europa Conference League. Dock lär detta tvåfrontskrig har kostat en hel del energin. Frågan är om Roma spelarna orkar ställa om.

Tränaren Vincenzo Italiano och hans Fiorentina hade en makalös form under mars och april. Dessa framgångar har lett till att de krigar om en plats ute i Europa. De ligger på en sjunde plats i tabellen, med tre poäng upp till Roma, som har en bättre målskillnad. Atalanta, som är på en åttonde plats, har lika många poäng som Fiorentina - som har hamnat i en liten formsvacka, med tre raka förluster i ryggen. Spelet såg ändå bra ut när de förlorade med 0 - 1 mot Milan på San Siro. Desto bättre har Fiorentina spelat på hemmaplan, där de har tagit 35 poäng på 17 matcher. Bara Milan och Inter har en bättre hemmastatistik.

Även Roma har haft bekymmer i ligaspelet. Bakom sig har de en förlust mot mästarna Inter. Samt två kryssresultat mot Napoli och Bologna. En av anledningar till uteblivna resultat i Serie A är för att laget har fått lägga mycket fokus på Europa Conference League. Där har Roma i veckan slagit ut Leicester - utan att egentligen imponera. Med ett bollinnehav på 36 % ägde de knappast matchen. Tammy Abraham nätade det enda målet, som visade sig räcka till en final mot Feyenoord, i slutet av månaden.

Tränaren Jose Mourinho kommer med stor sannolikhet behöva rotera i en trött startelva, för att försöka ha pigga ben till denna drabbning. Dock är Fiorentina svåra att möte på bortaplan. En revanschlust finns också i en annars rätt så start trupp. Marknaden erbjuder jämna odds. Därmed lägger jag ett spel på en Fiorentina seger på asiatiskt handikapp, med en försäkring på pengarna tillbaka vid kryss i matchen. Det blir en förlust vid en seger till Roma och vinst vid en rak hemmaseger till Fiorentina.

Speltips Fiorentina - Roma:
1 asian 0 (samma som Fiorentina draw no bet) - odds 1.71 hos Bethard , FastBet & SpeedyBet .

---
Preliminär startelva - Fiorentina:
Pietro Terracciano, Alvaro Odriozola, Nikola Milenkovic, Igor, Cristiano Biraghi, Giacomo Bonaventura, Lucas Torreira, Alfred Duncan, Riccardo Saponara, Arthur Cabral & Nicolas Gonzalez.

Preliminär startelva - Roma:
Rui Patricio, Gianluca Mancini, Chris Smalling, Marash Kumbulla, Ainsley Maitland-Niles, Bryan Cristante, Jordan Veretout, Matias Vina, Lorenzo Pellegrini, Felix Afena-Gyan & Tammy Abraham.
---

This is the stats tab
This is the post tip