Båda lagen spelade i Europa under torsdagen och bjöd på målkalas – där både Fiorentina och Roma producerade fyra mål vardera. Nu möts de i ligaspelet, där fem poäng separerar lagen i kampen om Europaplatserna.

Fiorentina:

Bjöd på en riktig sjumålsthriller i Europa Conference League under torsdagen där La Viola avgjorde sent, minut 95 genom Antonín Barák, borta mot Maccabi Haifa. Matchen slutade med 4-3-seger för Fiorentina, som hamnade i underläge med både 1-2 och 2-3 innan vändningen kunde fullbordas sedan Maccabi Haifas Manuel Xafumana visats ut med tio minuter kvar av ordinarie tid.

Vincenzo Italiano var, av förståeliga skäl, inte förtjust över tre insläppta men lovordade ändå karaktären hans spelare visade upp i vändningen i andra halvlek. Firoentinas offensiv har inte varit lika het på sistone, men Italiano sa efter matchen att han tycker anfallsspelet börjar ta sig – där mångsidige Lucas Beltrán alltmer vuxit ut i en viktigare roll - samtidigt som han kräver större fokus och koncentration i försvarsspelet. Beltrán är dock avstängd här, och Giacomo Bonaventura kan komma in i den offensiva mittfältspositionen. Oliver Christensen och Christian Kouamé är skadade, och det finns frågetecken för Gaetano Castrovili, men Lucas Martínez Quarta kan vara tillbaka här, precis som Arthur.

Roma:

Fortsätter att växa under klubblegendaren Daniele De Rossis ledning och stod för en mäkta imponerande överkörning i 4-0-segern hemma mot Roberto De Zerbis Brighton. Spelarna tycks frodas i den mer framåtlutade fotbollen som De Rossi förordar, till skillnad från föregångaren José Mourinho, och I Giallorossi fortsätter att producera mål i mängder. Sedan De Rossi tog över i slutet av januari har Roma bara producerat färre än två mål framåt vid två tillfällen – båda mot Feyenoord – och totalt har Roma gjort 26 mål på 10 tävlingsmatcher under De Rossis ledning. Bakåt trillar det dock in något mål här och var, men på det stora hela presterar Roma betydligt bättre än någon kunde förväntat sig när De Rossi tog nöduppdraget att ersätta Mourinho under våren.

Roma har klättrat till en femteplats i Serie A - fyra poäng bakom fjärdeplacerade Bologna – med fem poäng fler inspelade än söndagens motståndare Fiorentina. Så det här kommer bli en viktig match. På skadelistan finns endast Rasmus Kristiansen, som dessutom är avstängd, och Tammy Abraham

Målglatt mellan två offensivt viktade lag

Jag tror det här kan bli en underhållande batalj mellan två lag som kämpar om spel i Europa till kommande säsong. Både Italiano och De Rossi är framåtlutade tränare som vill stå för en offensiv fotboll. Det finns defensiva brister i båda lag, samtidigt som de är potenta offensivt där, i synnerhet, Roma öst in mål på sistone. Öppet och underhållande? Jag hoppas på det! Över 2.5 mål finns till 2,05 hos Pinnacle .