Tung säsong för Fiorentina som dessutom åkte ur cupen i torsdags.

Senaste möten
Sassuolo - Fiorentina 3-3

Sassuolo - Fiorentina 1-0
Fiorentina - Sassuolo 3-0

Serie A
11. Fiorentina 33 8 16 9 47:41 40
13. Sassuolo 33 8 14 11 47:52 38

Fiorentina hemma
16 5 8 3 25:17 23

Formen
F, F, O, F, O

Senaste match
Atalanta - Fiorentina 2-1 (coppa)
Juventus - Fiorentina 2-1

Sassuolo borta
16 3 6 7 16:21 15

Formen
O, O, O, V, F

Senaste match
Udinese - Sassuolo 1-1

Fiorentina hade chansen att skänka glädje åt en svag säsong. Men misslyckades. Förlust borta mot Atalanta i torsdags och uttåg i Coppa Italias semifinal. Med fem omgångar kvar ligger la Viola inte bättre än på elfteplats med ingen chans på Europa och utan risk att åka ur. Sassuolo två poäng bakom och lite i samma läge. En trepoängare här och kontraktet är definitivt säkrat, men det ska nog inte behövas egentligen heller. Gästerna kommer dock hit med ingen press och ser nog sin chans att ta poäng. Sassuolo har fyra raka matcher utan förlust och då har man ändå mött Lazio och Udinese på bortaplan. Framåt finns förre Fiorentinaspelaren Babacar som säkert är extra taggad för dagens möte.

Även Berardi en duktig anfallare normalt. Båda lagen har rätt stabila skadelägen. Locatelli är avstängd för Sassuolo men rutinerade Magnanelli väntas gå in på mitten i stället. Behöver inte vara en jättestor grej. Fiorentina har fått mindre vila än gästerna och det kan säkert påverka i det långa loppet den här matchen. Med cupmatchen inräknad har Fiorentina nu elva raka matcher utan seger. Och inget mer än hedern att spela för. Jag tycker definitivt värdet på Sassuolo är för bra för att inte spelas.

Preliminära elvor (Whoscored)

Fiorentina (4-3-3) Lafont - Milenkovic, Ceccherini, Pezzella, Biraghi - Dabo, Veretout, Benassi - Chiesa, Simeone, Muriel

Saknar: Pjaca

Sassuolo (4-3-3) Consigli - Lirola, Ferrari, Demiral, Rogerio - Sensi, Manganelli, Duncan - Berardi, Babacar, Boga

Saknar: Magnani. Locatelli (avstängd)

SPELTIPS
Jag spelar gästerna asian hcp +0,5 (samma som X2) till 2.23 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip